Statele Unite, campioană olimpică la gimnastică feminină. România a terminat pe locul 7

Competiţia olimpică pe echipe la gimnastică feminină s-a încheiat marţi seara cu victoria echipei Statelor Unite ale Americii, urmată de Italia şi de Brazilia.

Urmărește
1245 afișări
Imaginea articolului Statele Unite, campioană olimpică la gimnastică feminină. România a terminat pe locul 7

Simone Biles

Cu o echipă condusă de vedeta Simon Biles, americancele au realizat un punctaj de 171.296, cu aproape 6 puncte mai bun decât al Italie, şi au obţinut astfel medaliile de aur.

Pe locul trei s-a clasat, surprinzător, Brazilia, care a devansat în ultima rotaţie echipa Marii Britanii, cu 0,234 puncte.

Intrată în finală de pe locul 8, echipa României, alcătuită din Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda şi Amalia Ghigoarţă, s-a clasat pe locul 7, cu exact acelaşi punctaj cu care a obţinut şi calificarea (159.497). A reuşit să depăşeasă Japonia, care a terminat pe 8.

În continuare, gimanstele române vor evolua la individual compus, unde s-au calificat 24 de sportive, România, printre ele şi Ana Bărbosu, care s-a clasat pe locul 16, cu 53,533 puncte, şi Amalia Ghigoarţă, clasată pe locul 23, cu 52,665 puncte.

Sabrina Maneca Voinea a obţinut calificarea în finala de la bârnă, de pe locul 5, cu 14,000 puncte, dar şi la sol, de pe locul 4, cu 13.800 puncte. Tot la sol a reuşit să se califice de pe locul 8 şi Ana Bărbosu, cu nota 13,600.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici