Ştefan Stoica nu mai poate antrena în Liga I în acest sezon

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Rădulescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că antrenorul Ştefan Stoica nu va mai putea pregăti nicio echipă în ediţia 2008-2009 a Ligii I, conform regulamentului aprobat înaintea începerii sezonului.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Ştefan Stoica nu mai poate antrena în Liga I în acest sezon

Ştefan Stoica nu mai poate antrena în Liga I în acest sezon (Imagine: Mediafax Foto)

"Aşa cum Federaţia Română de Fotbal a stabilit, un antrenor are voie să semneze doar un singur contract pe sezon la acelaşi nivel. În consecinţă, Ştefan Stoica nu mai are voie să mai semneze, ca antrenor principal, cu o altă echipă. El are voie să antreneze fie în ligile inferioare sau în străinătate", a spus Rãdulescu.

Oficialul FRF a precizat că, totuşi, Stoica poate să ocupe o altă funcţie la o echipă din Liga I. "El nu are voie să mai apară în acte ca antrenor principal, însă poate să fie numit ca director tehnic sau ca antrenor secund, pentru că regulamentul nu îngrădeşte acest drept", a menţionat Rădulescu.

Prevederile articolului 17 aliniat 1 din Regulamentul privind Statutul antrenorului Capitolului V - "Drepturile si obligaţiile antrenorului de fotbal" a intrat în vigoare la începutul sezonului 2008-2009, după ce au fost aprobate în şedinţa Comitetului Executiv. "Începând cu anul competitional 2008 – 2009, pe toată durata unui sezon, un antrenor va putea semna un contract de muncă: a) cu o singură echipă din Liga I; b) cu o singură echipă din aceiaşi Serie în cazul cluburilor de Liga a 2 a, respectiv Liga a 3 a".

Antrenorul Ştefan Stoica şi secundul Vasile Mănăilă au fost demişi, luni, de patronul clubului Gloria, Costel Gheorghe, tehnicianul principal al buzoienilor fiind primul pus pe liber în acest sezon. Stoica a lăsat gruparea buzoiană pe locul 16, fără niciun punct în clasament, fiind singura echipă din Liga I fără gol marcat în actualul sezon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici