Stoica: Kapetanos pleacă, vine Dică, cu primul Steaua a terminat pe şase şi patru în clasament

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că atacantul grec Pantelis Kapetanos va părăsi cu siguranţă gruparea "roş-albastră", fiind încrezător în evoluţiile înlocuitorului său, Nicolae Dică.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Stoica: Kapetanos pleacă, vine Dică, cu primul Steaua a terminat pe şase şi patru în clasament

Stoica: Kapetanos pleacă, vine Dică, cu primul Steaua a terminat pe şase şi patru în clasament (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Va pleca Pantelis Kapetanos, va veni Nicolae Dică. Va pleca un jucător cu un salariu foarte mare, un jucător care şi-a făcut datoria la Steaua, un jucător pe care l-am apreciat şi îl apreciez foarte mult. Pantelis şi-a făcut treaba la Steaua, a marcat goluri importante, doar că echipa, cu el, a terminat pe locurile şase şi patru. Astea sunt performanţele Stelei din ultimii doi ani. Sperăm să reuşim mai mult chiar şi fără Pantelis Kapetanos", a spus Mihai Stoica.

Mihai Stoica a enumerat calităţile lui Nicolae Dică.

"Eu am multe certitudini legate de Dică. Una e modul cum se pregăteşte. Şi faptul că va fi un catalizator şi o personalitate importantă în vestiar, ceea ce lipseşte Stelei la momentul actual. Dică nu putea să uite fotbalul. Dacă el nu a reuşit la Catania, era un lucru normal. I-am spus atunci că atât timp cât Catania îl are pe Mascara (n.r. - Giuseppe Mascara) şi stilul de joc impus de Walter (n.r. - Walter Zenga, fostul antrenor al Cataniei) lui îi va fi foarte greu să joace în Italia", a declarat Stoica

"În Grecia a debutat cu o dublă, juca fără probleme, dar n-a fost plătit. La Cluj nu se simţea confortabil pe postul folosit, iar în Turcia eu ştiu foarte bine care e situaţia lui la echipă. Nu-mi fac probleme din punct de vedere sportiv. Cum se va integra în noua echipă a Stelei, e problema lui şi a antrenorilor. Când i-am propus lui Gigi reîntoarcerea lui Dică vorbisem deja cu Marius Lăcătuş şi vorbise şi Dică cu Marius Lăcătuş", a mai spus el.

Managerul a menţionat că şi-a încălcat un principiu atunci când a decis să-l transfere pe Dică.

"Nicolae Dică se întoarce la Steaua pentru că uneori anumite principii mai trebuie încălcate. Eu am un principiu foarte clar, după care m-am ghidat până acum. Nu-mi plac repatrierile. Nu-mi plac reîntoarcerile. Dar când e vorba de un jucător special, cum e Nicolae Dică sau cum ar putea fi Mirel Rădoi, situaţia se schimbă. Nu ştiu dacă doar boul e consecvent, câteodată am fost şi eu consecvent, poate am fost şi bou, dar în această situaţie nu sunt nici consecvent şi sper să nu fiu nici bou", a menţionat Stoica.

Mihai Stoica a anunţat că nu vor mai exista schimbări majore în lotul stelist în pauza competiţională de iarnă, singurul transfer vizat fiind cel al unui portar de rezervă. "Am spus clar că nu vor fi schimbări majore de lot, iar deocamdată, cu excepţia repatrierii lui Nicolae Dică, nu avem niciun jucător nou. Şi nu vom aduce jucători doar de dragul de a aduce. Avem un lot echilibrat, din toate punctele de vedere, chiar dacă au plecat Zapata, Abrudan, Angelov şi va pleca în mod cert Kapetanos. Avem toate posturile dublate acum. Trebuie adus un portar de rezervă. Am discutat şi cu Marius Lăcătuş şi cu Eugen Nae. Va veni probabil un portar pentru că nu ne putem permite să rămânem cu Tătăruşanu, Lungu şi Măcelaru, de la echipa a doua", a explicat el.

Stoica este nu crede că Steaua s-ar mai putea despărţi de vreun jucător în următoarea perioadă.

"Nu cred că e cazul să mai plece cineva. Dacă va fi o ofertă importantă... Dar am dubii că va fi, mercato deja s-a deschis în ţările importante şi nici pe acolo nu se mişcă. Până se va orienta un şeic spre noi va mai trece multă apă pe Dâmboviţa", a adăugat acesta.

El a negat şi interesul Stelei pentru jucătorii Yssouf Kone şi Alexandru Chipciu.

"Nu ne interesează Yssouf Kone. Într-o vreme a fost un jucător care probabil stârnea interesul tuturor echipelor importantate din România, dar la ora actuală, indiferent dacă este liber de contract, Yssouf Kone nu ne interesează. Chipciu este un jucător interesant pentru toate echipele din România. Nu am făcut nicio ofertă pentru achiziţionarea lui", a anunţat Stoica.

Mihai Stoica a precizat că Steaua ar mai putea transfera jucători străini, chiar dacă finanţatorul Gigi Becali a anunţat că vrea doar români. "Ştiu că patronul a declarat că nu vom mai aduce decât jucători români. Şi eu prefer jucătorii români, dar în anumite situaţii, dacă vom găsi jucători străini accesibili ca preţ, care să aducă un plus, vom recurge şi la transferul jucătorilor străini. Din păcate, eu am venit total nepregătit. Urmăream jucători pe anumite posturi, pentru că activam la un alt club. Dar deja avem nişte jucători pe care îi urmărim şi pe care probabil din vară îi vom transfera, în niciun caz nu vom face un transfer peste noapte decât dacă se va ivi o oportunitate pe care nu putem să o ratăm. În orice caz, nu vom participa la nicio licitaţie, pentru niciun jucător din România pentru că nu e stilul casei. Sau a fost, dar nu mai e", a menţionat el.

Stoica a explicat şi de ce jucătorii din campionatul intern sunt greu de achiziţionat.

"Există şi preţuri prohibitive stabilite de cluburi, există şi pretenţii oarecum nejustificate din partea unor jucători. Tocmai de aceea noi am avut câteva ţinte pe care le-am bifat rapid, le-am tăiat de pe listă. Jucătorii cereau gen 300.000 la semnătură, 300.000 pe an. Le-am recomandat Serie A, Primera Division, de ce nu Premier League. Pe noi nu ne interesează. Noi avem o politică foarte clară", a precizat Mihai Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici