- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (13.06.2016, 12:24)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strategia lui Lewis Hamilton cu care a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei
Pilotul Lewis Hamilton (Mercedes) a obţinut victoria în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei după ce a pornit din pole-position şi a avut o strategie cu o singură oprire la boxe, ţinându-l în spate pe Sebastian Vettel (Ferrari), care a oprit de două ori, în condiţiile unor temperaturi scăzute.
Urmărește
510 afișări
Strategia lui Lewis Hamilton cu care a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei
Marele Premiu al Canadei s-a derulat în condiţiile celor mai coborâte temperaturi înregistrate recent într-un weekend de cursă, cu temperaturi la nivelul pistei în jurul a 20 de grade Celsius, ceea ce a pus accent pe buna încălzire a pneurilor şi managementul anvelopelor.
A existat o mare varietate de strategii cu una şi două opriri, ocupantul pole-ului, Lewis Hamilton oprind doar o dată cu Mercedesul său, dar ţinând la respect Ferrari-ul lui Sebastian Vettel, care a oprit de două ori, după ce îl depăşise pe Hamilton, la start, în chiar primul viraj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Hamilton a efectuat singura sa oprire în turul 24, revenind pe pistă pe poziţia a doua în spatele lui Vettel. Când Vettel a făcut a doua sa oprire, el a revenit la peste şase secunde în spatele lui Hamilton cu 33 de tururi înainte de final, cu pneuri soft care erau cu 13 tururi mai tinere decât cele de pe Mercedes.
În ciuda condiţiilor reci, Nico Rosberg a reuşit cel mai rapid tur de pistă al cursei pe pneuri soft, cu 10 tururi înainte de final, Mercedesul său fiind cu 1,4 secunde mai rapid decât cel mai rapid tur de pistă din 2015, realizat pe supersoft.
Valtteri Bottas a obţinut primul podium al sezonului pentru Williams prin utilizarea unei strategii similare cu cea a lui Hamilton, în timp ce restul piloţilor din top 10 au oprit de două ori, după ce au pornit pe ultrasoft – cea mai rapidă compoziţie cu peste 0,6 secunde pe tur.
O strategie alternativă a fost utilizată de Sergio Perez de la Force India, care a pornit pe pneuri soft şi a avut cel mai lung schimb, 31 de tururi, înainte de a face singura sa oprire pentru supersoft. Cea mai impresionantă ascensiune a fost a pilotului Carlos Sainz de la Toro Rosso, care a utilizat o strategie cu două opriri (încheind cursa pe pneurile cele mai rapide ultrasoft) pentru a ajunge pe nouă, după ce a pornit de pe locul 20 al grilei de start.
Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, a declarat: „Mulţumită diferitelor strategii de cursă, am avut un finish dramatic, cu Vettel care a oprit de două ori presându-l pe Hamilton care a oprit doar o dată. Temperaturile scăzute la nivelul pistei au amplificat importanţa managementului pneurilor, cu unele echipe schimbând strategiile pe măsură ce devenea evident care sunt mai rapide. De fapt, cei mai mulţi piloţi au oprit de două ori, comparativ cu anul trecut când majoritatea au oprit o singură dată. Secretul pentru o singură oprire a fost reprezentat de grija faţă de pneuri şi menţinerea lor în parametrii cât mai mult posibil, Hamilton şi Bottas reuşind acest lucru excelent.”
Citeşte şi: Tatăl lui Darijo Srna, căpitanul Croaţiei, a decedat în timp ce fiul său juca împotriva Turciei
Citeşte şi: Euro 2016: Arbitrul Serghei Karasev din Rusia va conduce la centru partida România - Elveţia
Citeşte şi: Vyacheslav Koloskov, fost vicepreşedinte UEFA: Rusia riscă cel mult o amendă. Nu se pune problema ca echipa naţională să fie depunctată din pricina incidentelor provocate de suporteri
Citeşte şi: Euro 2016: Guvernul francez a interzis băuturile alcoolice în apropierea stadioanelor. Măsura vine după valul de violenţe dintre suporteri
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46