Suedia, o echipă cu experienţă în Cupa Davis

Suedia, adversara României în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială, este una dintre cele mai experimenate echipe din Cupa Davis, competiţie pe care a câştigat-o de şapte ori.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Suedia, o echipă cu experienţă în Cupa Davis

Suedia, o echipă cu experienţă în Cupa Davis

România s-a mai întâlnit doar o singură dată cu Suedia, în 1979, la Bucureşti, pe zgură, pe vremea când din cele două formaţii făceau parte legendarii Ilie Năstase şi Bjorn Borg. Suedezii s-au impus cu scorul de 3-2, graţie victoriilor categorice obţinute de Borg, atât la simplu, cât şi la dublu.

Acum, Suedia a ajuns la baraj după ce a pierdut, în mod surprinzător, în faţa Israelului, scor 2-3, într-o întâlnire maraton în care toate meciurile s-au disputat în cinci seturi.

De-a lungul timpului, Suedia a avut jucători de mare valoare, precum Bjorn Borg sau Stefan Edberg, dar căpitanul nejucător Mats Wilander se confruntă în acest sezon cu "zenitul" generaţiei care i-a avut ca lideri pe Thomas Johansson (34 de ani) şi Jonas Bjorkman (37 de ani). La ultimele întâlniri, Wilander a mizat la simplu pe Johansson şi Andreas Vinciguerra (28 de ani), iar la dublu pe "specialiştii" Simon Aspelin (35 de ani) şi Robert Lindstedt (32 de ani). Johansson şi Vinciguerra nu au în acest moment poziţii foarte bune în ierarhia de simplu ATP, dar valoarea lor nu poate fi pusă la îndoială.

Însă toate speranţele nordicilor se îndreaptă spre Robin Soderling, cel mai în formă jucător suedez, care a evoluat puţin la ultimele întâlniri ale echipei sale. Soderling, 24 de ani, numărul 23 ATP, va fi, probabil, în teren, la meciul cu România. El l-a învins de curând pe Victor Crivoi, în turul al doilea al turneului Masters de la Roma, scor 6-1, 6-7 (2), 6-1. De asemenea, Soderling, singurul suedez din Top 100 ATP, l-a învins clar şi pe Victor Hănescu, în turul secund al turneului de la Memphis, scor 6-2, 6-1.

Totuşi Hănescu are două victorii în faţa lui Soderling, în 2004, la Scottsdale, scor 6-3, 6-7 (5), 6-3, şi în 2003, la un turneu challenger la Roma, scor 6-7 (4), 6-3, 6-0.

Echipa României va întâlni, în deplasare, reprezentativa Suediei, în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială a Cupei Davis, s-a stabilit, marţi, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Londra.

Dintre formaţiile care participă la baraj, Suedia este echipa clasată cel mai bine în ierarhia Cupei Davis, locul 7, în timp ce România ocupă poziţia a 19-a. Întâlnirea este programată între 18 şi 20 septembrie.

(Material realizat de Adrian Petculescu, adi.petculescu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici