- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (14.08.2023, 20:13)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Suedia şi Spania se pregătesc pentru semifinala Cupei Mondiale de fotbal feminin
Penultima etapă a unui turneu major este un teritoriu familiar pentru Suedia şi, deşi nu a reuşit să treacă acest obstacol de mai multe ori în ultima vreme, experienţa le-ar putea fi de folos împotriva Spaniei în semifinala Cupei Mondiale feminine de fotbal de marţi.
Urmărește
186 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Cele două echipe se vor lupta pentru un loc în finală, marţi, la Eden Park din Auckland, pregătind o confruntare la Sydney cu Australia, co-gazdă, sau cu Anglia, campioana europeană, pentru şansa de a fi încoronată pentru prima dată câştigătoare a Cupei Mondiale.
"Va fi o presiune mare între Spania şi Suedia", a declarat antrenorul suedez Peter Gerhardsson, citat de Reuters. "Pentru mine, este un fotbal minunat".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
-
Marine Le Pen prezice alegeri prezidenţiale anticipate şi sfârşitul erei Macron
-
XAI, compania lui Elon Musk, vizează o finanţare suplimentară de miliarde
Suedia este cea mai bine clasată naţiune rămasă în competiţie - pe locul trei mondial - şi se află la a cincea semifinală a Cupei Mondiale. A participat la toate cele nouă ediţii, dar a ajuns o singură dată în finală, când a pierdut în faţa Germaniei în 2003.
Scandinavele nu au mai câştigat un trofeu major de la ediţia inaugurală a Euro din 1984, când au participat doar patru echipe. De asemenea, au ajuns în semifinale la ediţia de anul trecut a Euro şi la Cupa Mondială din 2019 şi au fost vicecampioane la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice.
Suedia a câştigat toate cele trei meciuri din grupă la acest turneu şi a eliminat două câştigătoare ale Cupei Mondiale - Statele Unite şi Japonia - în fazele eliminatorii. Suedezele speră să continue în acest ritm împotriva Spaniei, care nu a ajuns niciodată între ultimele patru la mondiale.
"Avem avantajul experienţei", a declarat căpitanul Kosovare Asllani. "Am ajuns departe în ultimele turnee, dar sunt deosebit de mulţumită de modul în care am făcut-o de data aceasta.
"Ne-am câştigat meciurile în moduri diferite şi asta arată forţa acestei echipe".
Singura prezenţă anterioară a Spaniei în semifinale la un turneu major a fost la Euro 1997. Ele au debutat la Cupa Mondială în 2015, iar cel mai bun rezultat al lor înainte de acest turneu a fost o eliminare în optimi în urmă cu patru ani.
După ce a eliminat Olanda, vicecampioana din 2019, se află acum la o victorie distanţă de o primă finală, la mai puţin de un an după ce 15 jucătoare au organizat o revoltă împotriva antrenorului Jorge Vilda, care a fost mult timp în funcţie, şi au ameninţat că se vor retrage dacă nu va fi concediat.
Spania este fără victorie în 11 întâlniri cu Suedia - dintre care niciuna nu a fost la o Cupă Mondială - şi a pierdut şapte dintre aceste meciuri. Cele două echipe au remizat 1-1 într-un meci amical disputat în octombrie anul trecut la Cordoba.
"Dacă nu simţi niciun fel de emoţii înainte de un astfel de meci, atunci ceva nu este în regulă", a declarat atacantul veteran Jenni Hermoso. "Ţi se face pielea de găină când te gândeşti cât de aproape suntem de finală ... Spania va ieşi mai hotărâtă ca niciodată.
"Am muncit atât de mult pentru a ajunge aici ... Vreau ca întreaga echipă să se bucure şi ca întreaga Spanie să fie alături de noi".
Meciul se joacă marţi, de la ora 11.00, ora României.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:10
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
-
ieri, 22:57
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1035. Rusia încearcă să stabilească un punct de sprijin pe malul vestic al Niprului, fără intenţia de a ataca Hersonul / SUA intenţionează să impună mai multe sancţiuni asupra energiei ruse până la sfârşitul anului