Suprafaţa stadionului Steaua va creşte cu 12.000 mp. Cum va arăta arena din Ghencea | VIDEO

Compania Naţională de Investiţii a anunţat stadiul lucrărilor privind reabilitarea arenelor Steaua, Giuleşti, Dinamo şi Arcul de Triumf. Dacă în ceea ce priveşte arena Steaua, CNI anunţă o creştere a capacităţii faţă de studiul iniţial, stadionul Dinamo nu va intra într-un program de reabilitare.

Urmărește
1710 afișări
Imaginea articolului Suprafaţa stadionului Steaua va creşte cu 12.000 mp. Cum va arăta arena din Ghencea | VIDEO

Suprafaţa stadionului Steaua va creşte cu 12.000 mp. Cum va arăta arena din Ghencea

Conform proiectului prezentat de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), capacitatea stadionului Steaua Bucureşti va permite intrarea unui număr de 31.254 de spectatori, iar valoarea lucrărilor de reabilitare a arenei se ridică la suma de 64,5 milioane euro cu TVA.

"Suprafaţa construită a crescut cu 12.000 mp, ajungând la 82.000 mp, iar forma de stea a fost păstrată la nivelul platformelor de acces astfel încât rezultă o percepţie vizuală mult mai bună din partea publicului precum şi îmbunătăţirea accesului spectatorilor. Deasemenea, noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori precum şi păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, în acelaşi timp cu creşterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri", informează CNI.

Stadionul Steaua va beneficia de o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant şi un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Arena va mai include spaţii VIP cu loje şi locuri de parcare, o sală de forţă şi recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului şi spaţii tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă şi sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea şi o sală de conferinţe.

Până la acest moment, pentru arena Steaua a fost emisă autorizaţia de construire de către Primăria Sectorului 6, iar pe 13 februarie, CNI a notificat ISC cu privire la începrea lucrărilor în termen de 10 zile.

Cea de-a doua arenă aflată pe lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii este Stadionul Naţional de Rugby "Arcul de Triumf ". "Stadionul reconstruit va avea o capacitate de 8.207 de locuri. Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 24 milioane euro cu TVA. În urma finalizării etapei de proiectare se va obţine o îmbunătăţire a soluţiei propuse la aprobarea studiului de fezabilitate", arată CNI.

Stadionul Arcul de Triumf, ce urmează a fi transformat într-un centru sportiv de excelenţă, va avea o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri şi va beneficia de aceleaşi dotări precum Stadionul Steaua, respectiv gazon natural ranforsat sintetic dotat cu degrivare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru anotimpul rece. Va fi clasat drept stadion de fotbal categoria a IVa şi va urma să găzduiască atât competiţii de fotbal intern şi internaţional, cât şi de rugby.

Pentru Stadionul Arcul de Triumf, se lucrează în prezent la documentaţia tehnică necesară în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.

Cel de-al treilea stadion la care vor avea loc lucrări de reabilitare este Stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu". "Capacitatea stadionului va fi de de 14.000 de locuri. Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA. La acest moment, se lucrează la proiectul tehnic care, faţă de studiul de fezabilitate, va conduce la optimizarea circulaţiilor, acceselor şi a vizibilităţii pentru public,a spaţiilor dedicate presei si zonei VIP", mai arată CNI.

Stadionul Giuleşti va avea o suprafaţă de joc în jungime de 105 metri cu o lăţime de 68 de metri, gazon natural ranforsat sistetic, tot aici se va putea găsi o pistă de atletism pentru antrenament , o sală de sport dotată, spaţii de cazare pentru sportivi.

Pentru Stadionul Giuleşti a fost emisă la data de 11 februarie de către Primăria Sector 6 o autorizaţie de desfiinţare/demolare parţială, se definitivează documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, în paralel având loc lucrări de demolare.

Stadionul Dinamo, aflat pe lista de investiţii a CNI nu va putea deocamdată să intre într-un proces de reabilitare dat fiind faptul că, din pricina unor dificultăţi de natură juridică privind amplasamentul, acesta nu a putut fi preluat în cadrul programelor. "Clubul Sportiv Dinamo a depus la CNI documentaţia vizând un nou amplasament destinat construcţiei unui stadion nou", indormează CNI.

Consilierul premierului în vederea EURO 2020, Gheorghe Popescu, a susţinut luni o conferinţă de presă, în care a vorbit despre stadiul lucrărilor pentru organizarea turneului final, dând asigurări că stadioanele vor fi date în folosinţă în timp util.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici