Sven-Goran Eriksson, fostul selecţioner al Angliei, a murit la vârsta de 76 de ani

Fostul selecţioner al Angliei, Sven-Goran Eriksson, a murit luni la vârsta de 76 de ani, a anunţat familia sa.

Urmărește
925 afișări
Imaginea articolului Sven-Goran Eriksson, fostul selecţioner al Angliei, a murit la vârsta de 76 de ani

Sven-Goran Eriksson, fostul selecţioner al Angliei, a murit la vârsta de 76 de ani

Eriksson a avut cancer pancreatic şi la începutul anului a dezvăluit că mai avea doar un an de trăit „în cel mai bun caz”, conform Sky News.

„Sven-Goran Eriksson a decedat”, a declarat familia sa: „După o boală lungă, SGE a murit în cursul dimineţii acasă, înconjurat de familie.”

Aceasta a adăugat: „Cei mai apropiaţi îndoliaţi sunt fiica Lina; fiul Johan cu soţia Amana şi nepoata Sky; tatăl Sven; prietena Yanisette cu fiul Alcides; fratele Lars-Erik cu soţia Jumnong. Familia cere respect pentru dorinţa lor de a jeli în privat şi de a nu fi contactată.”

Suedezul a devenit primul manager străin al echipei masculine de fotbal a Angliei în 2001, antrenând aşa-numita „generaţie de aur” de jucători, printre care David Beckham, Steven Gerrard, Wayne Rooney şi Frank Lampard.

De-a lungul carierei sale, el a condus o serie de cluburi europene de profil înalt, precum Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria şi Lazio.

Eriksson a părăsit funcţia de selecţioner al Angliei după Cupa Mondială din 2006 şi a condus ulterior Mexic şi Coasta de Fildeş, precum şi cluburile engleze Manchester City şi Leicester City.

Din cauza problemelor sale de sănătate, el a renunţat la funcţia de director sportiv al clubului suedez Karlstad în februarie 2023.

După ce şi-a anunţat diagnosticul de cancer, lui Eriksson i s-a îndeplinit dorinţa sa de-o viaţă atunci când a condus Liverpool Legends, care au jucat într-un meci caritabil împotriva lui Ajax pe Anfield în martie.

El a descris acel moment ca fiind „absolut frumos” şi o „amintire uriaşă” în viaţa sa, Liverpool câştigând meciul cu 4-2.

Eriksson spunea că speră să fie amintit ca „un om bun”.

„Am avut o viaţă bună. Cred că toţi suntem speriaţi de ziua în care vom muri, dar viaţa este şi despre moarte ”, a spus el la sfârşitul documentarului Amazon Prime «Sven».

El a adăugat: „Trebuie să înveţi să o accepţi pentru ceea ce este. Să sperăm că la sfârşit oamenii vor spune: <Da, a fost un om bun>, dar nu toată lumea va spune asta.

„Sper că vă veţi aminti de mine ca de un tip pozitiv care încerca să facă tot ce putea face. Să nu vă pară rău, zâmbiţi. Vă mulţumesc pentru tot, antrenori, jucători, mulţimi, a fost fantastic. Ai grijă de tine şi ai grijă de viaţa ta. Şi trăiţi-o. La revedere.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici