Tadej Pogacar se impune categoric în Turul Franţei şi reuşeşte dubla istorică Giro-Tour

  • Slovenul Tadej Pogacar a câştigat duminică ultima etapă a Turului Franţei şi a şasea a sa la această ediţie, după un contratimp neconvenţional.
  • Slovenul se impune fără emoţii şi în clasamentul general al competiţiei, reuşind astfel o dublă istorică, după ce s-a impus anul acesta şi în Il Giro.
Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului Tadej Pogacar se impune categoric în Turul Franţei şi reuşeşte dubla istorică Giro-Tour

Tadej Pogacar se impune categoric în Turul Franţei şi reuşeşte dubla istorică Giro-Tour

Câştigător al celui de-al treilea său Tur al Franţei, Tadej Pogacar a terminat în stil mare cu o a şasea victorie de etapă în faţa lui Jonas Vingegaard în contratimpul final, o etapă unică în istoria competiţiei. Deoarece Parisul este în pregătiri pentru Jocurile olimpice, ultima etapă a Turului Franţei nu a mai avut loc în mod normal în capitala franceză, ci s-a desfăşurat sub forma unui Contratimp, între Monaco şi Nisa.

Tadej Pogacar (UAE Emirates) a obţinut duminică o dublă victorie în etapa a 21-a a Turului Franţei. Învingător în contratimpul final, slovenul a câştigat şi al treilea său Tur al Franţei. Danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), a ocupat locul secund atât la Nisa, cât şi în clasamentul general.

Dominant de la început până la sfârşit şi câştigător duminică al celui de-al treilea său Tur al Franţei, Tadej Pogacar şi-a demonstrat superioritatea de netăgăduit în acest sezon printr-o a 6-a victorie de etapă la finalul contratimpului dintre Monaco şi Nisa (33,7 km).

Pe cât de puternic în urcările succesive de la Turbie şi apoi Col d'Eze, pe atât de rapid şi concentrat în coborâri, liderul clasamentului general a sărbătorit pe final arătând cifra trei cu degetele, cu referire la a treia sa victorie la general.

Campionul mondial al contratimpului pe şosea, Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) a completat podiumul etapei şi în clasamentul general, nereuşind performanţa din primul contratimp individual al acestui Tur, pe care l-a câştigat la Gevrey-Chambertin,

Această ultimă zi a coincis şi cu despărţirea de Turul Franţei a mai multor figuri cunoscute ale competiţiei, printre care Simon Geschke (Cofidis). Învingător al unei etape istorice, a 35-a, la Saint-Vulbas, pe 3 iulie, Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) a evoluat de asemenea în ultimul său Mare Tur. Un alt rutier car spune adio competiţiei este francezul Romain Bardet (DSM-Firmenich PostNL).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici