Tamirat Tola din Etiopia câştigă aurul la maraton la Jocurile Olimpice Paris 2024

  • Etiopianul Tamirat Tola a câştigat sâmbătă în mod solitar maratonul la Jocurile Olimpice Paris 2024.
  • Tola a realizat totodată şi un nou record olimpic (2:06:26).
  • Belgianul Bashir Abdi şi kenyanul Benson Kipruto i-au fost alături pe podium.
Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Tamirat Tola din Etiopia câştigă aurul la maraton la Jocurile Olimpice Paris 2024

Sursa foto: X / @sport

Cursa de maraton a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, este cea mai grea din istorie, cu cei 340 metri diferenţă de nivel. Etiopianul Tamirat Tola a fost cel mai puternic alergător, el a parcurgând sâmbătă cei 42,195 km, între Hôtel de Ville şi Esplanade des Invalides, trecând prin Palatul Versailles, în 2 ore şase minute şi 26 de secunde, bătând recordul olimpic cu şase secunde. El l-a devansat cu 21 de secunde belgianul Bashir Abdi (2:06:47). Kenyanul Benson Kipruto a completat podiumul (2h07').

Italianul Eyob Faniel a pornit singur în frunte la puţin timp după primii 10 kilometri. Campionul mondial din 2022 de la Eugene l-a ajuns din urmă puţin înainte de jumătatea cursei, după ce acesta a început să îşi revină în urma primei urcări.

El a zburdat apoi pe urcarea dificilă de la Pavé des Gardes, cu 12 kilometri înainte de sosire, şi nu a mai fost prins de urmăritorii săi, care au rămas la aproximativ douăzeci de secunde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici