Tenis: Sabalenka a devenit numărul 1 mondial, după ce a depăşit-o pe Swiatek

Revenirea Arynei Sabalenka pe primul loc în clasamentul WTA, după ce a devansat-o pe Iga Swiatek, a pregătit un final de sezon palpitant, iar turneul final WTA de luna viitoare din Arabia Saudită se va dovedi probabil decisiv în cursa pentru a încheia anul ca numărul 1 mondial, scrie Reuters.

Urmărește
150 afișări
Imaginea articolului Tenis: Sabalenka a devenit numărul 1 mondial, după ce a depăşit-o pe Swiatek

Tenis: Sabalenka a devenit numărul 1 mondial, după ce a depăşit-o pe Swiatek

Sabalenka s-a bucurat de un sezon spectaculos, apărându-şi titlul de la Australian Open în ianuarie şi adăugând trofeul US Open la palmaresul său luna trecută, precum şi victorii la Cincinnati şi Wuhan.

Jucătorii sunt obligaţi să participe la şase evenimente WTA 500, dar decizia lui Swiatek de a sări peste turneul asiatic din cauza oboselii a însemnat că ea nu îşi va asigura numărul în acest sezon, iar penalizarea a făcut-o să coboare în clasament sub poloneza Sabalenka.

Sabalenka a petrecut opt săptămâni în fruntea clasamentului anul trecut, înainte ca Swiatek să o depăşească cu o victorie la WTA Finals, care a încheiat sezonul, iar bielorusa speră la o şedere mai lungă pe primul loc.

„N1... Să vedem pentru cât timp de data asta”, a postat ea pe X luni, după publicarea ultimului clasament.

Sabalenka are în prezent 9.706 puncte, în timp ce Swiatek are 9.665 înainte de turneul final WTA. Acesta va avea loc pe terenurile hard din Riyadh, în perioada 2-9 noiembrie, şi va include primele opt jucătoare de simplu şi echipe de dublu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sabalenka,
tenis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici