Teodor Căciunescu va conduce Steaua - CFR Cluj

Arbirul Teodor Crăciunescu va conduce la centru meciul Steaua - CFR Cluj, derbiul etapei a XXVI-a, s-a stabilit, sâmbătă, la prima tragere la sorţi a delegărilor.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului Teodor Căciunescu va conduce Steaua - CFR Cluj

Teodor Căciunescu va conduce Steaua - CFR Cluj

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, ca delegările arbitrilor la meciurile din Liga I să se facă, până la finalul acestui sezon, prin tragere la sorţi, după izbuncnirea scandalului de corupţie din arbitrajul românesc.

Prima tragere la sorţi a avut loc la Casa Fotbalului, fiind prezenţi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica şi Dan Petrescu, membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA).

Arbitrul de centru şi cei doi asistenţi ai fiecărei partide au fost stabiliţi folosindu-se un sistem asemenător cu cel de la extragerile loto.

La această tragere s-a ţinut cont de mai multe criterii. Astfel, ordinea partidelor a fost cea stabilită de LPF, vara trecută, prin tragere la sorţi, la întocmirea programului competiţional al Ligii I. Toţi arbitrii au fost introduşi în urnă, indiferent de grupele valorice stabilite de CCA.

Un arbitru poate arbitra o aceeaşi echipă doar după două etape. După trei etape consecutive, arbitrul poate solicita o etapă de pauză.

Un arbitru nu va fi delegat şase luni să conducă meciuri ale unei echipe cu care a avut probleme (a fost dat ca exemplu cazul lui Alexandru Deaconu şi al formaţiei Rapid, după scandalul bricheta). Totodată, arbitrul nu trebuie să fie rudă cu un oficial al vreunei echipe.

Un arbitru nu poate oficia la un meci al unei formaţii din acelaşi judeţ cu domiciliul său. Fac excepţie arbitrii bucureşteni de pe lista FIFA şi echipele din Capitală.

Dragomir a precizat că dacă această metodă va funcţiona, ar putea fi folosită şi în sezonul viitor.

Oficialii partidelor din cadrul etapei a XXVI-a sunt următorii (arbitrii de rezervă şi observatorii de arbitraj vor fi desemnaţi ulterior):

1. Oţelul Galaţi - Farul Constanţa, marţi, ora 17.00;

Arbitri: Ionel Ivan (centru) - Bogdan Velicu, Florin Păunescu (asistenţi)

Observator de joc: Paul Costas

2. Dinamo - Gloria Bistriţa, marţi, ora 17.00, GspTV;

Arbitri: Laurenţiu Danşa - Monica Rigo, Cătălin Savu

Observator: Adrian Ionescu

3. FC Argeş - Rapid, marţi, ora 19.00, GspTV;

Arbitri: Cristian Balaj - Gero Szabo, Mihai Artene

Observator: Romeo Paşcu

4. Unirea Urziceni - FC Vaslui, marţi, ora 21.00, GspTV;

Arbitri: Georgian Ionescu - Mircea Toderici, Radu Ghinguleac

Observator: Valentin Alexandru

5. Gaz Metan Mediaş - CS Otopeni, miercuri, ora 15.00, GspTV

Arbitri: Ionică Serea - Iulian Radu, Dorin Mudura

Observator: Victor Ciocan

6. Pandurii Târgu Jiu - Gloria Buzău, miercuri, ora 17.00;

Arbitri: Victor Berbecaru - Vladimir Urzică, Florin Stănescu

Observator: Florin Gâtejeanu

7. FC Timişoara - Poli Iaşi, miercuri, ora 17.00, GspTV

Arbitri: Lucian Dan - Daniel Demetrescu, Aurel Oniţa

Observator: Florin Halagian

8. FC Braşov - Universitatea Craiova, miercuri, ora 19.00, GspTV;

Arbitri: Marius Avram - Sorin Caia, Bogdan Medrea

Observator: Alexandru Popescu

9. Steaua - CFR Cluj, miercuri, ora 21.00, Antena 1;

Arbitri: Teodor Crăciunescu - Sebastian Gheorghe, Eduard Crângaşu

Observator: Sorin Satmari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici