- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (18.02.2021, 20:05)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Top 20 cei mai buni arbitri ai secolului 21. Germania conduce clasamentul pe naţiuni
- Topul celor mai buni arbitrii ai secolului 21 a fost realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).
- Prima poziţie este ocupată de arbitrul german Felix Brych.
- Pe locul 2, la un singur punct distanţă de german, se află turcul Cuneyt Cakir, urmat de Howard Webb din Anglia.
Urmărește
258 afișări
Foto: Profimedia
Prima poziţie în clasamentul celor mai buni arbitri din ultimii 20 de ani este ocupată de germanul Felix Brych, care conduce cu un singur punct în faţa turcului Cuneyt Cakir.
Clasamentul celor mai buni arbitri ai secolului 21 din întreaga lume a fost alcătuit în mod asemănător cu clasamentele realizate pentru cel mai bun arbitru al primului şi al celui de al doilea deceniu, astfel încât să existe o anumită uniformitate şi pentru viitoarele clasamente de acest fel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Plecând de la clasamentele mondiale anuale, IFFHS ia în considerare un „Top 20” pentru fiecare an şi alocă puncte fiecărui loc. Primul clasat primeşte 20 de puncte, al doilea 19 puncte, al treilea clasat 18 puncte, până la locul 20 care primeşte un punct. Adunarea punctelor obţinute de fiecare arbitru an de an, în funcţie de clasarea sa în topul anului, duce la alcătuirea unui clasament general ce se modifică de la un an la altul. Astfel, clasamentul secolului cuprinde topurile anuale din 2001 până în 2020.
În clasamentul astfel alcătuit, liderul actual al secolului 21 este germanul Felix Brych, cel care a câştigat şi în clasamentul celei de a doua decade a secolului 21 (2011-2020). Prima clasare în topul primei decade (2001-2010) i-a revenit tot unui german, lui Markus Merk, care în clasamentul secolului este al 4-lea.
Printre realizările de top ale lui Brych se numără delegarea la finala UEFA Europa League 2014 dintre Sevilla şi Benfica şi finala UEFA Champions League 2017 dintre Juventus şi Real Madrid.
El a arbitrat şi echipe româneşti, debutând chiar într-un meci internaţional de seniori în meciul în care România a învins-o cu 2–0 pe Luxemburg în grupa G din Preliminariile Campionatului European de Fotbal 2008. În octombrie 2011 Brych a oficiat meciul Manchester United vs. Oţelul Galaţi din grupa C a Ligii Campionilor 2011-2012.
Pe locul 2, la un singur punct distanţă de german, se află turcul Cuneyt Cakir, urmat de alte nume legendare precum englezul Howard Webb, Bjorn Kuipers sau Nicola Rizzoli.
Webb şi Rizzoli au câştigat fiecare două premii anuale, iar Brych unul singur. Cakir şi Kuipers nu au fost niciodată primii în topurile anuale, dar au fost în mod constant printre cei mai buni. Celebrul italian Pier Luigi Collina a câştigat 3 trofee anuale în secolul 20 şi alte 3 în secolul 21, însă punctajul său strict referitor la secolul actual nu îl plasează decât pe locul 11.
Într-un clasament pe naţiuni conduce tot Germania, cu 2 reprezentanţi în top 5, urmată de Italia şi apoi Anglia, ambele tot cu câte doi arbitri prezenţi în top. Toate celelalte naţiuni prezente au câte un singur reprezentant.
Top 20 cei mai buni arbitri ai secolului 20:
1. Felix Brych (Germania) 141 puncte
2. Cuneyt Cakir (Turcia) 140
3. Howard Webb (Anglia) 137
4. Markus Merk (Germania) 135
5. Bjorn Kuipers (Olanda) 133
6. Nicola Rizzoli (Italia) 121
7. Oscar Julian Ruiz (Columbia) 104
8. Massimo Busacca (Elveţia) 96
9. Jorge Luis Larrionda (Uruguay) 96
10. Lubos Michel (Slovacia) 96
11. Pierluigi Collina (Italia) 94
12. Nestor Pitana (Argentina) 88
13. Kim Milton Nielsen (Danemarca) 84
14. Franck de Bleeckere (Belgia) 82
15. Viktor Kassai (Ungaria) 81
16. Martin Atkinson (Anglia) 80
17. Damir Skomina (Slovenia) 76
18. Manuel Enrique Gonzales (Spania) 73
19. Anders Frisk (Suedia) 70
20. Graham Poll (Anglia) 70
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: FRF: O bază sportivă ce va purta numele lui Mirel Rădoi se construieşte la Drobeta-Turnu Severin
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:13
-
astăzi, 07:50
Presa internaţională după rezultatele alegerilor prezidenţiale: Şoc în România