- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Top 300 Capital: Hagi pe primul loc în ierarhia celor mai bogaţi sportivi şi antrenori
Fostul antrenor al echipei Steaua, Gheorghe Hagi, se află pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi sportivi şi tehnicieni români în Top 300, publicat de revista "Capital", cu o avere estimată la 45-47 milioane de dolari.
Top 300 Capital: Hagi pe primul loc în ierarhia celor mai bogaţi sportivi şi antrenori
Cea mai mare investiţie a lui Hagi este hotelul Iaki, de cinci stele, din staţiunea Mamaia, care îi aduce un profit anual de 1,5 milioane de euro.
În acest top, al celor mai bogaţi sportivi şi antrenori, Hagi este urmat de fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal a României, Gheorghe Popescu, cu o avere estimată la 41-42 milioane de dolari. Popescu s-a specializat pe investiţiile în domeniul imobiliar. De asemenea, fostul fotbalist, în asociere cu parteneri spanioli, a finalizat primul său proiect imobiliar de anvergură, complexul de apartamente de lux "Amfiteatru", din zona de nord a Bucureştiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Pe locul al treilea se află fostul selecţioner Anghel Iordănescu, cu o avere de 18 milioane de dolari, strânsă în cea mai mare parte din activitatea ca antrenor la mai multe echipe din Emiratele Arabe. Iordănescu a câştigat în cele şase sezoane cât a antrenat în Emirate, câte două milioane de dolari pe an. La aceşti bani se adaugă veniturile realizate din hotelul Belvedere din Predeal şi câteva vile de lux din zona Pipera, pe care le închiriază.
Următoarele poziţii în acestă ierarhie sunt ocupate de foştii fotbalişti Adrian Ilie şi Dan Petrescu, antrenorul Mircea Lucescu şi jucătorul Adrian Mutu.
Adrian Ilie are o avere estimată la 16-19 milioane de dolari, obţinută din impresariat sportiv şi din imobiliare. Fostul fotbalist deţine hotelul Ruia, de patru stele, din Poiana Braşov şi a făcut multe achiziţii de terenuri în zona montană, construind mai multe vile de lux, pe care le-a închiriat ulterior.
Dan Petrescu, cu o avere de 14 milioane de dolari, este proprietarul mai multor apartamente şi terenuri din Londra şi din împrejurimi, pe care le închiriază. În plus, Petrescu a fost cooptat de Gheorghe Popescu în realizarea unui proiect imobiliar în zona de nord a Bucureştiului.
Mircea Lucescu are o avere estimată la 13-14 milioane de dolari. După semnarea contractului de antrenor cu Şahtior Doneţk, veniturile tehnicianului, serios afectate de nişte investiţii neinspirate în România, au crescut simţitor, Lucescu câştigând în trei ani aproximativ zece milioane de euro.
Adrian Mutu, cu o avere de 12-13 milioane de dolari, a înregistrat primul său succes financiar prin transferul la echipa Chelsea, în 2003, unde a fost plătit cu 3,5 milioane de euro. La Juventus şi Fiorentina Mutu a câştigat aproximativ două milioane de euro pe an, la care se adaugă şi contractul de publicitate cu Adidas, de 1,5 milioane de euro anual. În România, Mutu deţine o fabrică de articole de îmbrăcăminte şi un club.
Averile au fost calculate pornind de la datele de bilanţ pentru 2006 ale firmelor controlate, însă autorii topului au ţinut cont şi de evoluţia afacerilor în acest an, precum şi de tranzacţiile încheiate. La realizarea topului s-a apelat la metodologia sumară utilizată de firmele de specialitate în evaluarea companiilor.
De asemenea, pentru unele business-uri, a fost luată în calcul şi valoarea activelor aflate în patrimoniu. Datoriile scadente au fost contabilizate, însă obligaţiile curente sau cele reeşalonate nu au fost scăzute din valoarea afacerii.
Piaţa imobiliară a fost motorul creşterii majorităţii averilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO