Torţa olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European a plecat spre Braşov

Torţa olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European, organizat în România, a plecat, duminică, de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), spre Braşov, locul desfăşurării FOTE.

Urmărește
525 afișări
Imaginea articolului Torţa olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European a plecat spre Braşov

Torţa olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European a plecat spre Braşov

Torţa olimpică a fost luată, în jurul orei 9.00, de la sediul COSR şi şi-a început drumul spre Braşov, urmând a fi preluată de coloana oficială şi înmânată, pe rând, primarilor din oraşele importante.

În localităţile unde se vor desfăşura competiţiile sportive, Braşov, Predeal, Râşnov, Cheile Grădiştei, vor fi organizate evenimente dedicate acestui simbol.

Torţa olimpică va ajunge în Braşov, la Casa Armatei, ora 18.00 şi va fi înmânată lui Vlad Grigori, căpitanul echipei de hochei a clubului Corona Braşov. Acesta are doar 15 ani şi practică sportul de performanţă de opt ani, el fiind ales să poarte Torţa FOTE 2013, datorită rezultatelor spectaculoase înregistrate. Tânărul sportiv îşi va continua drumul până în dreptul Muzeului de Artă, unde îi va înmâna Torţa Olimpică lui Vlad Ionescu, un alt sportiv, în vârstă de 18 ani, recunoscut pentru performanţele lui. Acesta şi-a început cariera sportivă în patinaj artistic la vârsta de şase ani, iar la şapte ani participa deja la Cupa României. Astăzi este multiplu campion naţional la juniori, vicecampion naţional la două ediţii la senior şi are experienţa a două Campionate Mondiale de Juniori.

Vlad Ionescu se va îndrepta, alături de voluntarii FOTE, către Primăria Braşov, unde va preda torţa olimpică fostei sportive Romica Pop-Dâmboianu, care va continua tradiţia aprinderii flăcării olimpice în cadrul unei ceremonii speciale.

Protagonista acestui moment solemn împlineşte în acest an 94 de ani, este braşoveancă şi a fost campioană naţională la patinaj artistic până în 1942. Romica Pop-Dâmboianu este fiica Mariei Popp De Lemeny, prima campioană la patinaj artistic a României, în 1913 şi prima braşoveancă participantă la o olimpiadă - cea din 1936 de la Garmisch Partenkirchen - Germania.

Momentul aprinderii flacării olimpice va fi însoţit de intonarea imnului oficial al Comitetului Olimpic Internaţional, urmat de imnul României, interpretat de corul Unison.

Festivitatea se va încheia cu discursul doamnei Romica Pop - Dâmboianu, declaraţiile oficialităţilor Festivalului Olimpic al Tineretului European, primarul oraşului gazdă, George Scripcaru şi un reprezentant al Comitetului Olimpic şi Sportiv din România.

Flacăra olimpică va fi expusă publicului timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Braşov, unde braşovenii şi turiştii vor avea posibilitatea să o admire şi să se fotografieze cu aceasta.

În data de 17 februarie, în cadrul unui moment festiv, alţi sportivi remarcabili ai Braşovului o vor purta până la Arena Sportivă Ion Ţiriac a Liceului cu Program Sportiv, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia 2013.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se va desfăşura în perioada 17-22 februarie.

Aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte cinci hoteluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici