Toţi baschetbaliştii din naţionala de tineret, suspendaţi doi ani de federaţie

Preşedintele FR Baschet Carmen Tocală a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Biroul Federal al forului a decis suspendarea pe următorii doi ani a tuturor componenţilor naţionalei de tineret, din cauza atitudinii pe care au avut-o la CE din Macedonia.

19 afișări
Imaginea articolului Toţi baschetbaliştii din naţionala de tineret, suspendaţi doi ani de federaţie

Toţi baschetbaliştii din naţionala de tineret, suspendaţi doi ani de federaţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie spus că această decizie de suspendare pe doi ani din naţională nu s-a luat din cauza faptului că echipa României a avut rezultate proaste, clasându-se pe locul 17, ci a atitudinii jucătorilor. Mai bine zis a lipsei lor de fair-play, a faptului că au ajuns să se bată în vestiar şi a lipsei totale de respect pentru competiţie şi baschet. Aceşti jucători aveau perspectiva de a face parte din lotul naţional de seniori pentru Europenele din 2013, dar pe baza raportului primit de la directorul tehnic al lotului, Octavian Şerban, în privinţa celor petrecute în Macedonia, membrii Biroului federal au votat suspendarea lor din Divizia A. Personal, am cerut şi ca pe următoarele trei luni să nu primească salarii de la cluburile de provenienţă. Perioada exactă de suspendare va fi decisă pentru fiecare jucător în parte, la următoarea şedinţă a biroului, care va fi programată în maximum o lună", a explicat Carmen Tocală.

Jucătorii au avut probleme de atitudine pe tot parcursul competiţiei din Macedonia, ajungând printre altele să se ia la bătaie, să se înjure, să comenteze deciziile de arbitraj, dar şi să arate lipsă de respect în timpul ceremoniilor de intonare a imnurilor naţionale.

Naţionala de tineret a României s-a clasat pe locul 17 (ultimul) la CE din Macedonia (Divizia B), care s-a încheiat la finalul lunii trecute.

Componenţa lotului României a fost următoarea: Ioan Pop, Vladimir Mihai, Marian Ararău, Andrei Bercean, Rolland Torok, Alexandru Vlad, Andraş Stretea, Mihai Urichianu, Adrian Gheorghe, Julian Orbeanu, Adrian Gutoaia, Sabin Faur. Antrenorul echipei a fost Attila Vereş, iar directorul tehnic Octavian Şerban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici