Trainingul a avut o primă componentă, prezentată de Miruna Pantel, reprezentantă a Centrului FILIA, care a avut ca scop crearea unui context în ce priveşte violenţa de gen, pentru a familiariza antrenorii cu noţiunile şi felul în care se poate manifesta aceasta, indiferent că e vorba de violenţă economică, fizică, psihologică, sexuală sau în cuplu.
De asemenea, antrenorii şi antrenoarele au aflat şi despre cauzele şi consecinţele violenţei asupra femeilor şi felul în care aceasta poate afecta performanţa sportivelor, în cazul în care acestea sunt victime ale violenţei.
Cea de-a doua parte a cursului a constat în prezentarea a şapte activităţi practice, pe terenul de fotbal, pe care antrenorii le pot folosi pentru a crea un mediu de încredere în cadrul echipelor, dar şi pentru a le introduce jucătoarelor noţiunile despre violenţa împotriva femeilor şi a le încuraja să ceară ajutor dacă ajung să treacă prin astfel de situaţii.
Antrenoarele şi antrenorii participanţi la training au provenit de la cluburile de fotbal feminin FCSB, Rapid, FC Voluntari şi Petrolul Ploieşti.
Proiectul GOALSCORE, în cadrul căruia Federaţia Română de Fotbal este partener, este coordonat de Federaţia de Fotbal din Malta şi realizat alături de Federaţia de Fotbal din Portugalia, Centrul FILIA, Malta Women Lobby, APAV, EURACTIV şi UNIMORE.
Scopul principal al proiectului este să utilizeze fotbalul ca mijloc de combatere a violenţei împotriva femeilor tinere.