Transylvania Open WTA 250 a achiziţionat licenţa permanentă de la Palermo Ladies Open

  • Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca, a obţinut recent o licenţă permanentă, au anunţat luni proprietarii turneului.
  • Competiţia îşi consolidează astfel poziţia pe scena internaţională a tenisului.
Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Transylvania Open WTA 250 a achiziţionat licenţa permanentă de la Palermo Ladies Open

Transylvania Open WTA 250 a achiziţionat licenţa permanentă de la Palermo Ladies Open

Procesul de achiziţie a fost finalizat recent, iar organizatorii au cumpărat licenţa utilizată anterior de Palermo Ladies Open, un turneu cu o tradiţie de 35 de ediţii organizate începând cu 1988.

Patrick Ciorcilă, directorul turneului, a declarat într-un comunicat de presă: „Suntem încântaţi să anunţăm achiziţia licenţei permanente pentru Transylvania Open WTA 250. Suntem onoraţi că am preluat această licenţă de la un turneu cu tradiţie şi credem că Transylvania Open, prin rezultatele obţinute, face cinste acestei predări de ştafetă. A fost o investiţie financiară semnificativă, dar mai important este că vorbim de o investiţie în viitorul tenisului din România şi în imaginea internaţională a ţării noastre.”

Licenţa achiziţionată oferă posibilitatea organizării turneului oriunde în lume, însă echipa Transylvania Open transmite că doreşte ca evenimentul să rămână la Cluj-Napoca.

Ciorcilă a subliniat că prin această achiziţie, turneul nu doar că va continua să se desfăşoare la Cluj, dar va oferi şi un sprijin valoros sportivelor din România, care vor avea oportunitatea de a concura acasă.

Oliviero Palma, proprietarul Palermo Ladies Open, a declarat: „Mulţumim pentru cuvintele frumoase, a fost o plăcere şi pentru noi! Turneul nostru, care de 35 de ani a permis scrierea unor pagini importante ale tenisului mondial, este pe mâini bune. Suntem siguri că datorită angajamentului vostru pasionat, va găsi un nou impuls pentru realizări prestigioase ulterioare.”

Cea mai recentă ediţie a Transylvania Open a avut loc în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au desfăşurat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la simplu, şi 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 de euro.

Karolina Pliskova, fost lider mondial şi cap de afiş al turneului, a câştigat trofeul după ce a învins-o pe Ana Bogdan, favorita numărul 8.

Organizarea turneului a implicat o echipă formată din aproape 1.000 de persoane, iar bugetul total s-a ridicat la 1,5 milioane de euro. Transylvania Open face parte din categoria turneelor WTA 250, introduse în 2021 odată cu noua clasificare WTA. În prezent, există 23 de turnee WTA 250 organizate în întreaga lume.

Următoarea ediţie a turneului va avea loc între 1 şi 9 februarie 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici