BREAKING NEWS  Tribunalul de Arbitraj Sportiv îi acordă medalia de bronz Anei Maria Bărbosu, dar respinge cererea Sabrinei Voinea, care rămâne cu locul 4 / TAS a dat verdictele după ce a analizat memoriile depuse de FRG şi COSR în cazul gimnastelor / Americanca Jordan Chiles a intrat în depresie / Aflată pe locul 20 în clasamentul general, România ar câştiga medalia cu numărul 9 la JO

  • TAS a analizat sâmbătă memoriile depuse de Federaţia Română de Gimnastică (FRG) şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cazul gimnastelor Sabrina Maneca Voinea şi Ana Maria Bărbosu, recomandând Federaţiei Internaţionale de Gimnastică să acorde medalia de bronz pentru Ana Maria Bărbosu.
  • Decizia venită din Elveţia nu este executorie, având doar un rol consultativ.
  • Mai trebuie ca Federaţia Internaţională de Gimnastică să ia act şi să anunţe noul clasament.
Urmărește
3912 afișări
Imaginea articolului Tribunalul de Arbitraj Sportiv îi acordă medalia de bronz Anei Maria Bărbosu, dar respinge cererea Sabrinei Voinea, care rămâne cu locul 4 / TAS a dat verdictele după ce a analizat memoriile depuse de FRG şi COSR în cazul gimnastelor / Americanca Jordan Chiles a intrat în depresie / Aflată pe locul 20 în clasamentul general, România ar câştiga medalia cu numărul 9 la JO

FOTO: Facebook FR Gimnastică

UPDATE Reacţie venită din SUA

La doar câteva zeci de minute după publicarea deciziei celor de la TAS, Federaţia SUA de Gimnastică a reacţionat pe reţeaua de socializare X:

„Suntem devastaţi de hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv în ceea ce priveşte exerciţiul la sol. Cererea de reevaluare a valorii de dificultate a exerciţiului la sol al lui Jordan Chiles a fost depusă cu bună credinţă şi, după părerea noastră, în conformitate cu regulile FIG pentru a asigura o evaluare corectă.

Pe parcursul procesului de apel, Jordan a fost supusă unor atacuri constante, complet nefondate şi extrem de dureroase pe reţelele sociale. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm aceste atacuri şi pe cei care le susţin, le încurajează sau le iniţiază. O apreciem pe Jordan pentru modul în care s-a comportat cu integritate atât pe terenul de competiţie, cât şi în afara acestuia, şi continuăm să o sprijinim şi să o susţinem”.

UPDATE Reacţia avută de Jordan Chiles, care, supărată că a pierdut medalia la sol, se retrage din spaţiul public

UPDATE Reacţie din lumea politică românească

UPDATE Ana Bărbosu ar putea avea parte de o ceremonie specială la Paris, prilej cu care îi va fi acordată medalia de bronz

UPDATE Cum ar arăta clasamentul, dacă FIG adoptă decizia TAS:

Rebeca Andrade - 14.166
Simone Biles - 14.133
Ana Maria Bărbosu - 13.700
Sabrina Voinea - 13.700
Jordan Chiles - 13.666
Alice D'Amato - 13.600
Rina Kishi - 13.166
Ou Yushan - 13.000
Manila Esposito - 12.133


Ana Maria Bărbosu, la bârnă

UPDATE Cum sunt premiaţii medaliaţii români de la JO, precum şi ceilalţi care au intrat în Top 6

UPDATE România ar avea 9 medalii: 3-4-2

În clasamentul general pe medalii, potrivit topului prezentat live de organizatori, astăzi, la ora 19.30, România era pe locul 20 în lume, cu 3 medalii de aur, 4 de argint şi una de bronz. Pe locul 19, Suedia are 3 de aur, 4 de argint şi 3 de bronz. Medalia, dacă ar fi adăugată României, nu va schimba situaţia din ierarhie în ceea ce priveşte ţara noastră. În clasamentul pe medalii, legea o face China, cu 37 de medalii de aur (alte 27 de argint şi încă 24 de bronz), care devansează SUA (33 de aur, 41 de argint şi 39 de bronz). Americanii speră să dea lovitura la atletism şi să pună mâna pe titlurile de la baschet, sperând să devină campioni olimpici şi la fotbal (feminin).

UPDATE Mesajul Federaţiei Române de Gimnastică:

Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG şi COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

“Federaţia Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan şi avocaţii Călina Tejan şi Raul Ştefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile şi patru nopţi, vă comunică dispozitivele şedinţei TAS în speţa:

FRG, Bărbosu , vs. Federaţia Internaţională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parţial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestaţia formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG şi este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul iniţial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federaţia Internaţională de Gimnastică va determina clasamentul finalei şi va acorda medaliile în concordanţă cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea, vs. Federaţia Internaţională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG şi Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obţinut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a declarat avocatul Sabin Gherdan.

Sabin Gherdan, avocatul care le reprezintă pe Sabrina Maneca Voinea şi pe Ana Maria Bărbosu a declarat: „Au fost şapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19 în România.

Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane şi Donatella Sacchi, preşedinta comitetului tehnic feminin şi şefa Superior Jury, care judecă fiecare contestaţie. Gimnastele nu au fost audiate. Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veştile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aş putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu să obţină ambele bronzul”.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie, conform COSR. În conjunctura acordării notelor şi acceptării contestaţiilor, afectată a fost şi Ana Barbosu, care pentru un minut şi jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sportiv,
gimnaste,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici