Tricolorii mici întâlnesc marţi Finlanda U21 în preliminariile EURO 2025

  • Naţionala de fotbal masculin Under 21 a României se pregăteşte să înfrunte marţi seara selecţionata similară a Finlandei într-un meci din preliminariile de calificare la EURO 2025 U21.
  • Partida, care va începe la ora 18:00, are loc în deplasare, pe noua arenă Tammela din Tampere.
Urmărește
219 afișări
Imaginea articolului Tricolorii mici întâlnesc marţi Finlanda U21 în preliminariile EURO 2025

Tricolorii mici întâlnesc marţi Finlanda U21 în preliminariile EURO 2025

Locul desfăşurării meciului este un stadion modern, cu o capacitate de 8000 de locuri şi suprafaţă sintetică, finalizat în primăvara acestui an.

România U21, sub comanda lui Daniel Pancu, se află pe primul loc în Grupa E, cu 16 puncte, în timp ce Finlanda ocupă locul 3, cu 13 puncte. Un rezultat pozitiv în această deplasare ar aduce România mai aproape de a patra calificare consecutivă la un Campionat European U21.

Tricolorii au amintiri plăcute din precedentele întâlniri cu nordicii. În septembrie 2020, România U21, antrenată atunci de Adrian Mutu, a câştigat cu 3-1 în deplasarea de la Turku, într-un meci în care Darius Olaru, Valentin Mihăilă şi Andrei Ciobanu şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

De asemenea, în turul actualei campanii de calificare, disputat la Sibiu, România s-a impus cu 1-0, graţie unui gol marcat în prelungiri de Matei Ilie.

Finlandezii au un bilanţ de 4 victorii, un egal şi 2 înfrângeri în cele 7 partide disputate până acum. Echipa pregătită de Mika Lehkosuo, un fost mijlocaş ofensiv şi internaţional finlandez, este evaluată la aproximativ 10 milioane de euro, conform Transfermarkt.

Cel mai valoros jucător al finlandezilor este Casper Terho, atacantul celor de la Union Saint-Gilloise, cotat la 2 milioane de euro. Otso Liimatta, cel mai bun marcator al Finlandei în aceste preliminarii, a înscris 6 goluri şi este al doilea în clasamentul golgheterilor.

O victorie marţi seara ar consolida poziţia României în fruntea Grupei E şi ar aduce echipa lui Daniel Pancu la un pas de calificarea la turneul final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici