Tricoul lui Nadal în victoria de la Roland Garros 2005 a fost vândut cu un preţ record

  • Rafael Nadal a câştigat în 2005 turneul de tenis de Grand Slam de la Roland Garros 2005 într-o ţinută distinctivă.
  • În urmă cu o lună, s-a anunţat că emblematicul său tricou fără mâneci de la primul său turneu de la Roland Garros, pe care l-a câştigat la vârsta de 19 ani, a fost scos la vânzare.
Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului Tricoul lui Nadal în victoria de la Roland Garros 2005 a fost vândut cu un preţ record

Sursă imagine: Instagram, fedal__tennis

Acesta a fost autentificat de Resolution Photmatching ca fiind acelaşi pe care Nadal l-a purtat în timpul turneului Roland Garros din 2005, unde şi-a făcut debutul la Paris. Termenul de 4 august a fost stabilit ca fiind ultima zi de licitaţie.

La o săptămână după ce tricoul său a fost scos la vânzare, un ofertant câştigător l-a achiziţionat pentru 113.924 de dolari, ceea ce reprezintă un record pentru o ţinută de tenis purtată într-un meci, spulberând recordul anterior deţinut de fostul său rival Roger Federer, al cărui tricou şi pantaloni scurţi de la Roland Garros 2009 au fost vândute pentru aproape 95.000 de dolari.

Titlul lui Nadal de la Roland Garros din 2005 a deschis porţile şi i-a permis să domine turneul major pe zgură într-un mod nemaiîntâlnit până atunci. În acel an, el l-a învins pe Federer în semifinale, în prima lor întâlnire la un Grand Slam, înainte de a obţine titlul învingându-l pe Mariano Puerta în finală.

Ţinuta a devenit un trendsetter şi a revoluţionat foarte mult moda tenisului. Compania de îmbrăcăminte sportivă Nike a reprodus modelele pentru unii jucători de tenis, precum Carlos Alcaraz şi Holger Rune, care au renunţat la tricourile cu mânecă scurtă pentru bluze fără mâneci la Australian Open 2024.

În total, Nadal a acumulat la Paris un record de neegalat de 112-4 şi a câştigat patru dintre cele 14 titluri fără să piardă un set.

El a confirmat că nu va concura la US Open la sfârşitul lunii august, dar va reveni pentru a reprezenta echipa Europei la Laver Cup luna viitoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici