- Home
- Sport
- CLUJ NAPOCA, (24.10.2021, 17:10)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Turneul de tenis Transylvania Open începe luni cu 8 jucătoare din România la start. Lista meciurilor din primul tur
- Turneul de tenis Transylvania Open începe luni, la Cluj, cu meciurile din primul tur al tabloului principal.
- La start se află 8 jucătoare din România.
- Simona Halep, Anett Kontaveit, Emma Raducanu şi Jil Teichmann sunt favoritele principale, după retragerile lui Elise Mertens şi Garbine Muguruza.
Urmărește
2244 afișări
Turneul de tenis Transylvania Open începe luni cu 8 jucătoare din România la start. Lista meciurilor din primul tur
Lor li care se adaugă un alt grup de jucătoare cu un sezon remarcabil, Tomljanovic, Ruse, Petkovic, Cristian, Potapova sau Osorio Serrano.
Odată cu retragerile lui Elise Mertens şi Garbine Muguruza, favorita numărul 1 a turneului a devenit Simona Halep. Simona este urmată, în lista capilor de serie, de Anett Kontaveit, Emma Raducanu, Jil Teichmann, Ajla Tomljanovic, Marta Kostyuk, Irina Begu şi Anhelina Kalinina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Cele opt favorite se vor duela pe parcursul acestei săptămâni la Cluj cu adversare care mai de care mai interesante. E vorba de jucătoare care au sosit la Transylvania Open după un sezon 2021 foarte bun, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Camila Osorio Serrano, Anastasia Potapova sau Andrea Petkovic sunt între ele -, dar şi competitoare ca Alison Van Uytvanck, o adevărată expertă în condiţii de hard indoor.
În plus, Ana Bogdan, Mona Barthel, Bernarda Pera, Varvara Gracheva, Anna-Lena Friedsam sunt şi ele jucătoare valoroase şi experimentate, care au demonstrat de-a lungul timpului că pot învinge pe oricine. Pe lângă asta, faptul că e ultimul turneu al anului cu siguranţă că le va lăsa pe jucătoare să fie mult mai detaşate pe teren, ceea ce ar putea duce la meciuri şi mai strânse.
În acest moment, pe tabloul principal sunt opt jucătoare din România: Simona Halep, Irina Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara şi Andreea Prisăcariu vor încerca să ajungă în fazele finale ale Transylvania Open. Lor li s-a alăturat din calificări şi Alexandra Ignatik.
Simona Halep, favorita principală, nu are un traseu uşor. Ea se vede în primul tur chiar cu Gabriela Ruse, în ceea ce va fi prima lor întâlnire. Este un meci dur pentru ambele. Simona vine după o perioadă complicată şi întâlneşte o jucătoare cu un sezon remarcabil, în mare formă. Iar Gabriela Ruse are ghinionul de a da, chiar din primul tur, peste favorita principală a turneului. E un meci, oricum te-ai uita la el, inedit şi captivant, un mic blockbuster pentru turneu.
Dacă se vor respecta calculele hârtiei, atunci Simona ar urma să joace în turul doi cu Andrea Petkovic sau Varvara Gracheva. Dacă pe Gracheva nu a mai întâlnit-o până acum, cu Andreea Petkovic are o istorie frumoasă, Simona învingând-o pe nemţoaică de opt ori în nouă meciuri.
Sferturile de finală i-ar putea aduce Simonei o reîntâlnire cu Ajla Tomljanovic, în reeditarea meciului absolut minunat de la Australian Open din acest an, un meci imposibil de uitat. Ajla Tomljanovic este favorita 5 şi va debuta contra rusoaicei Anastasia Potapova; în turul doi, Tomljanovic ar putea da peste Jaqueline Cristian (care joacă Kaja Juvan în primul tur). Cristian este, la rându-i, o jucătoare care se simte excelent în indoor şi ne putem uita la ea ca la o potenţială surpriză.
Cu siguranţă cel mai aşteptat meci al turneului ar fi cel din semifinale. Acolo, Simona s-ar putea duela cu Emma Răducanu, favorita 3 a turneului şi campioana de la US Open.
Pentru a ajunge la întâlnirea cu Simona, Emma trebuie să treacă în primul tur de Polona Hercog, apoi de Ana Bogdan sau Ivana Jorovic în turul doi, respectiv Marta Kostyuk (vs. Bernarda Pera în primul tur) în sferturi.
Partea inferioară a tabloului propune, de asemenea, o serie de meciuri spectaculoase. Anett Kontaveit, favorita 2, va începe turneul cu o jucătoare venită din calificări, ca apoi să întâlnească învingătoarea meciului Alison Van Uytvanck vs. Danka Kovinic.
În sferturi, Kontaveit, care vine la Cluj după cel mai bun sezon al carierei, ar putea da peste Anhelina Kalinina.
Irina Begu este favorită 7 la Transylvania Open. Ea va încerca să-şi aducă şi la Cluj forma bună arătată în această ultimă parte a sezonului. Irina o va întâlni în primul tur pe Irina Bara, cu care nu s-a mai întâlnit niciodată până acum într-un meci oficial, dar pe care a învins-o chiar la Cluj, într-un turneu amical organizat la Winners Club în vara trecută.
În turul doi, una dintre cele două Irine ar putea-o întâlni pe Rebecca Peterson sau pe Maria Camila Osorio Serrano, tânăra columbiană cu o victorie prestigioasă zilele trecute, când a învins-o pe Elina Svitolina. Sferturile de finală ar putea însemna pentru Irina Begu o revedere cu Jil Teichmann, favorita 4, pe care a învins-o recent la Indian Wells, într-un meci foarte bun făcut de Irina.
Meciuri de văzut în primul tur:
- Simona Halep vs. Gabriela Ruse
- Ajla Tomljanovic vs. Anastasia Potapova
- Emma Raducanu vs. Polona Hercog
- Jaqueline Cristian vs. Kaja Juvan
- Irina Begu vs. Irina Bara
- Andrea Petkovic vs. Varvara Gracheva
În cadrul Transylvania Open concurează 32 de jucătoare la simplu şi 16 echipe la dublu. În joc sunt puse 280 de puncte WTA şi premii de 235.238 de dolari.
Garbine Muguruza, Paula Badosa, Ekaterina Alexandrova, Elise Mertens, Viktoria Golubic, Veronika Kudermetova, Kaia Kanepi şi Mayar Sherif şi-au anunţat retragerea de pe tabloul principal al Transylvania Open în ultimul moment. De asemenea, Mihaela Buzărnescu nu a mai putut lua startul în turneul de calificări.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe