- Home
- Sport
- (08.09.2022, 15:20)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Turul Ciclist al României 2022 - Cea mai frumoasă etapă
Etapa 1 din Turul României 2022 a marcat o bornă importantă: a oferit un spectacol demn de orice competiţie ciclistă internaţională, nu doar pe drum, ci mai ales pe marginea lui. Sute de oameni s-au adunat pe traseul care a pornit de la Satu Mare, la Coaş, Suciu de Sus (graniţa dintre Maramureş şi Bistriţa), Spermezeu şi mai ales la Beclean, unde parcă a ieşit tot oraşul, să încurajeze sportivii şi să salute caravana ciclistă. La Bistriţa cicliştii locali i-au întâmpinat pe profesionişti pe căţărarea de dinainte de oraş, iar la sosire, zeci de oameni au aplaudat efortul de peste patru ore al sportivilor din caravana Turului României. Finalul de etapă a fost de poveste, cu românul Eduard Grosu care, mulţumită rezultatului de la contratimp din ziua precedentă, a îmbrăcat tricoul galben de lider în Clasamentul General.
Urmărește
572 afișări
Turul Ciclist al României 2022 - Cea mai frumoasă etapă
Cursa a fost extrem de nervoasă la început – mai mulţi ciclişti au încercat să evadeze din pluton, pentru că, într-o etapă de peste 200 de km, pe un traseu fără provocări, exista o şansă destul de mare ca victoria să le revină. După o oră derulată la o viteză medie de 45,6 km/oră, au reuşit să se distanţeze de pluton cicliştii Cormac McGeough (Wildlife Generation), Robin Plamondon (Premier Tech U23), care şi-au disputat cele trei căţărări şi cele două sprinturi intermediare de pe traseu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Etapa a fost câştigată la foto finiş de Lucas Carstensen, a cărui echipă, Bike Aid, a pedalat astăzi cu banderolă neagră pe braţ, în onoarea unui fost membru al echipei germane, kenianul Suleiman Kangangi, care a murit săptămâna trecută în timpul unei competiţii desfăşurate la Vermont, Statele Unite ale Americii, după o căzătură survenită pe o porţiune pe care se pedala cu viteză mare. Pe locul doi a terminat cehul Daniel Babor (Elkov-Kasper), iar pe trei românul Eduard Grosu (Drone Hopper-Androni Giocattoli).
Pe podium au fost acordate următoarele tricouri distinctive:
🟡 Tricoul galben: Eduard Grosu (Drone Hopper-Androni Giocattoli)
🟢 Tricoul verde: Cormac McGeough (Wildlife Generation)
🔴 Tricoul roşu: Lucas Carstensen (Bike Aid)
⚪ Tricoul alb: Mika Heming (ATT Investments)
🔵 Tricoul albastru: Eduard Grosu (Drone Hopper-Androni Giocattoli)
Însă câştigătorul detaşat al Etapei 1 din Turul României 2022 a fost spectatorul de pe marginea drumului: sute de oameni au ieşit să întâmpine caravana ciclistă în aproape toate localităţile de pe traseu. La Suciu de Sus zeci de copii îmbrăcaţi în costume populare, mobilizaţi de jurnalistul Adrian Marchiş, fiu al satului şi mare iubitor de ciclism, au aşteptat câteva ore pentru a-i putea saluta pe ciclişti. La Căianu Mic, cicliştii au fost primiţi cu aplauze şi mesaje de încurajare imprimate pe un banner uriaş: „Frumoasă organizare! Felicitări! A fost o mare onoare pentru noi să vă putem întâmpina chiar la noi acasă. Mult succes!”, a transmis Paul Ştir, primarul comunei Căianu. „Ne-am bucurat din suflet şi autentic! Să le transmiteţi tuturor cicliştilor că Turul României ne va rămâne în inimi mereu!”, a transmis şi Mihaela Hiticaş, consilier de comunicare la Primăria Beclean.
Astăzi, caravana ciclistă porneşte de la ora 12.00 din Bistriţa spre Târgu Mureş, pe traseul: Bistriţa – Viişoara – Herina – Lechinţa – Matei – Budeşti – Sărmăşel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Şăulia – Miheşu de Câmpie – Sărmaşu – Sărmăşel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Raciu – Voiniceni – Târgu Mureş. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, circulaţia pe drumurile din afara oraşelor va fi restricţionată pe banda de mers a caravanei cicliste, iar maşinile care vin din sens opus vor fi trase pe dreapta.
În oraşele de start şi sosire vor fi instaurate următoarele restricţii de circulaţie:
BISTRIŢA, joi, 08.09.2022
• Închiderea circulaţiei pentru startul în Etapa 2, între orele 06.00-16.00, în piaţa Centrală, zona pietonală Liviu Rebreanu şi pe străzile Gheorghe Şincai şi Dornei.
• Restricţionarea traficului auto şi pietonal pentru plecarea caravanei, între orele 09.00-19.00, pe traseul: Strada Gheorghe Şincai – Bulevardul Independenţei – strada Libertăţii – DN17.
TÂRGU MUREŞ, joi, 08.09.2022
• Închiderea circulaţiei pentru Cursa Copiilor, sosirea din Etapa 2 şi festivităţile de premiere, între orele 13.00-17.30, în zona centrală a municipiului, între Catedrala Înălţarea Domnului şi Mureş Mall: strada Bartok Bela – strada Primăriei – strada Iuliu Maniu (până la strada Tuşnad).
Înainte de sosirea caravanei cicliste, la Târgu Mureş se desfăşoară, de la ora 14.00, Cursa Copiilor, la care s-au înscris 211 de copii, după ce la Satu Mare şi Bistriţa au participat la evenimentele similare peste 350 de copii. Acest lucru arată popularitatea de care se bucură bicicleta în rândul tinerilor şi face o promisiune pentru viitorul ciclismului românesc. Cursele de copii programate în următoarea săptămână la Târgu Mureş (în 8 septembrie, de la ora 14.00), Făgăraş (în 9 septembrie, de la ora 14.00) Cristian (în 10 septembrie, de la ora 12.00) şi Bucureşti (în 11 septembrie, de la ora 15.30).
Etapa 2 este mai scurtă, dar mai problematică pentru pluton, din cauza vremii – care se anunţă ploioasă. „Astăzi, Eduard Grosu termină etapa pe podium şi îşi păstrează tricoul galben de lider în Clasamentul General: Pentru victoria de etapă, pariul meu merge la Nicolas Dalla Valle, de la Giotti Victoria Savini Due”, Alex Ciocan, multiplu campion naţional în perioada 1995-2013, preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.
Turul României 2022 are loc în perioada 6-11 septembrie şi se desfăşoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu-Mare la Bucureşti, trecând prin Bistriţa, Târgu-Mureş, Făgăraş şi Curtea de Argeş. Devenind un veritabil ambasador al ţării, traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa zone emblematice precum Ţara Lăpuşului în Maramureş, Colinele Transilvaniei şi cel mai spectaculos drum din ţară - Transfăgărăşan.
Diversitatea peisajelor româneşti, o multitudine de obiceiuri, tradiţii şi comunităţi, precum şi frumuseţea locurilor traversate vor fi promovate, în premieră pentru ciclismul românesc, în 50 de ţări, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport. Pe plan local, Turul este transmis în direct şi integral pe canalul TV Sport Extra, precum şi online, pe site-ul www.turulromaniei.ro şi pe paginile de Facebook Tour of Romania şi Auchan. De asemenea, retrospectiva fiecărei etape va fi transmisă zilnic, în perioada competiţiei, pe TVR 1. Materiale video şi ştiri din timpul competiţiei vor fi disponibile zilnic pe Eurosport.ro şi pe pagina de Facebook Eurosport România, iar rezumatele etapelor vor putea fi urmărite la cerere şi pe aplicaţia Eurosport Player.
Premii totale în valoare de peste 26.000 euro pentru ciclişti
Cei peste 130 de ciclişti profesionişti din ţări precum precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria vor concura atât pentru puncte UCI, cât şi pentru premiile în valoare totală de peste 26.000 de euro, acordate atât celor care punctează în clasamente, cât şi celor care trec primii linia de sosire. De asemenea, la finalul fiecărei etape, liderii clasamentelor vor primi tricouri distinctive pe care să le poarte în etapa următoare, după cum urmează:
● Tricoul galben – Lider în Clasamentul General
● Tricoul roşu – Lider în Clasamentul pe Puncte
● Tricoul Verde – Lider în Clasamentul Căţărătorilor
● Tricoul Alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani)
Se vor acorda şi tricouri trofeu:
● Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor (va fi purtat în competiţie)
● Tricoul Gri – Lider în clasamentul pe echipe (se acordă la finalul ultimei etape).
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe