- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (24.02.2022, 21:07)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina are dificultăţi în a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022, după invazia rusă
Preşedintele Comitetului Paralimpic Internaţional (IPC), Andrew Parsons, a declarat că sportivii ucraineni se confruntă cu o „provocare uriaşă" pentru a ajunge la Beijing 2022, după ce ţara lor a fost invadată de Rusia, relatează insidethegames.biz.
Urmărește
227 afișări
Ucraina are dificultăţi în a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022, după invazia rusă
Parsons a vorbit joi cu preşedintele Comitetului Paralimpic Ucrainean, Valeriy Sushkevych, IPC alăturându-se Comitetului Internaţional Olimpic, condamnând Rusia pentru încălcarea armistiţiului olimpic.
Nu a fost confirmat dacă escaladarea crizei - declanşată joi, când Vladimir Putin a ordonat o ofensivă militară în Ucraina - va avea un impact asupra participării Comitetului Paralimpic Rus la Beijing.
„Aceasta este o situaţie cu adevărat oribilă şi suntem foarte îngrijoraţi pentru Comitetul nostru naţional paralimpic şi pentru para-atleţii din Ucraina", a declarat Parsons.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Prioritatea noastră principală în acest moment este siguranţa şi bunăstarea delegaţiei ucrainene, cu care suntem în dialog permanent.
Mai devreme astăzi am vorbit cu Valeriy Sushkevych, preşedintele Comitetului Paralimpic ucrainean, care m-a informat că para-atleţii săi doresc să concureze la Beijing.
Cu toate acestea, deplasarea echipei la Beijing va fi o provocare uriaşă."
Înainte de fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, se decretează un armistiţiu olimpic, care prevede încetarea luptelor pe durata unei perioade olimpice şi paralimpice.
Obiceiul este inspirat de „Ekecheiria", care cerea oprirea conflictelor în timpul Jocurilor Olimpice din antichitate.
În decembrie, armistiţiul olimpic pentru Beijing 2022 a fost adoptat de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.
Acesta a început la 4 februarie şi urmează să se încheie la 21 martie, la o săptămână după încheierea Jocurilor Paralimpice de iarnă, care sunt programate să se desfăşoare între 4 şi 13 martie.
„Un aspect cheie al armistiţiului este asigurarea trecerii, accesului şi participării în siguranţă a sportivilor, oficialilor şi a tuturor persoanelor acreditate care participă la Jocuri", a declarat Parsons.
„Trebuie să găsim o soluţie în acest sens cât mai curând posibil, astfel încât delegaţia ucraineană să poată călători spre şi de la Jocuri în siguranţă.
Liderii mondiali trebuie să îşi respecte angajamentul faţă de armistiţiul olimpic, în special acele state membre care sunt co-sponsor al rezoluţiei.
Am văzut la Jocurile Olimpice de iarnă şi vom vedea din nou la Jocurile Paralimpice de iarnă, sportivi din diferite naţiuni care concurează unii cu alţii, nu unii împotriva altora.
Sportul este o platformă extraordinară pentru a arăta lumii ce se poate realiza atunci când oameni din toate naţiunile se reunesc în pace şi solidaritate.
Lumea trebuie să fie un loc de împărtăşire, nu de dezbinare.
Sper şi mă rog ca liderii lumii să ia aminte la acest lucru."
Ucraina a câştigat şapte medalii de aur la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Pyeongchang 2018, terminând pe locul şase în clasamentul pe medalii.
Toate medaliile de aur au venit la biatlon şi schi fond, sporturi în care Rusia este, de asemenea, tradiţional puternică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe