Ucraina trimite 140 de sportivi la Jocurile Olimpice, un minim istoric

  • Ucraina va trimite la ediţia pariziană a Jocurilor Olimpice un număr de 140 de sportiv.
  • Cifra marchează un record negativ.
  • Acesta este cel mai mic număr de sportivi pe care ţara l-a prezentat în istoria sa la Jocurile Olimpice şi în competiţiile sportive internaţionale.
Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Ucraina trimite 140 de sportivi la Jocurile Olimpice, un minim istoric

Ucraina trimite 140 de sportivi la Jocurile Olimpice, un minim istoric

Datele au ieşit la iveală în timpul unei conferinţe de presă a lui Vadym Gutzeit, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Ucrainei. Un număr cu 15 sportivi în plus a fost până acum cel mai mic pentru o delegaţie ucraineană, la Jocurile de la Tokyo 2020.

„Până în prezent, am încheiat procesul de selecţie cu 124 de licenţe. Acestea aparţin celor 140 de implicaţi care vor concura în 23 de probe din programul prevăzut pentru evenimentul de la Paris", a notat Gutzeit, care a precizat încă de acum o lună că majoritatea sportivilor ucraineni îşi finalizează pregătirea preolimpică în afara ţării din cauza pericolului reprezentat de invazia rusă.

Potrivit Comitetului olimpic ucrainean, mai mult de 400 de sportivi profesionişti au murit în luptă din februarie 2022, în timp ce mulţi alţii şi-au suspendat cariera pentru a se înrola în armată.

Sportivii ruşi, precum şi sportivii din Belarus, vor fi prezenţi la Jocurile Olimpice de la Paris doar în calitate de participanţi individuali neutri şi cu numeroase restricţii, a anunţat în martie Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Aceşti sportivi vor fi doar câteva zeci şi nici măcar nu vor fi prezenţi la ceremonia de deschidere a jocurilor din 26 iulie.

Ucraina îşi va baza participarea pe sporturile individuale, singurul sport de echipă în care va concura fiind fotbalul. Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată când echipa naţională de fotbal participă la Jocurile Olimpice de la obţinerea independenţei ţării.

Ucrainenii vor fi reprezentaţi la breakdance şi escaladă, lucru fără precedent până acum, iar atletismul va fi disciplina cu cel mai mare număr de sportivi, în total 25.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici