- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (03.11.2022, 23:22)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UEFA anunţă o nouă Ligă a Naţiunilor feminină care va stabili calificarea la Jocurile Olimpice
UEFA a anunţat crearea competiţiei Liga Naţiunilor la fotbal feminin, turneul urmând să stabilească cele trei echipe europene care se vor califica la viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice.
Urmărește
100 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
Programată să înceapă anul viitor, noua UEFA Women's Nations League îşi va desfăşura sezonul iniţial de la sfârşitul anului 2023 până în primăvara europeană din 2024, ceea ce înseamnă că va determina cele trei echipe europene care vor participa la Paris 2024.
În prezent, ţările se pot califica automat la Euro feminin şi la Cupa Mondială feminină a FIFA prin intermediul acestei competiţii - ceea ce înseamnă că este un format diferit de echivalentul masculin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Noua competiţie este deschisă tuturor celor 51 de asociaţii membre şi se va juca în trei ligi.
„Am spus în această vară că vom continua să investim în fotbalul feminin, şi o facem", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Čeferin.
„În urma unui Euro feminin istoric organizat de UEFA, a sosit momentul să dezvoltăm în continuare fotbalul feminin de echipă naţională.
Am construit un sistem deschis, competitiv şi continuu, în care fiecare meci va conta, o adevărată reflectare a modelului sportiv european."
Liga A va fi formată din patru grupe de câte patru, la fel ca şi Liga B.
Restul vor fi în Liga C, care se aşteaptă să aibă cinci grupe de trei sau patru echipe.
În fiecare sezon al Ligii Naţiunilor, ultima echipă din fiecare grupă din Liga A şi B va retrograda, iar prima echipă din grupele Ligii B şi C va obţine promovarea.
Din cauza faptului că cele cinci grupe din Liga C creează un dezechilibru de promovare la trecerea în B, cea mai slabă echipă de pe locul trei din Liga B va fi, de asemenea, retrogradată.
La finalul fazei Ligii Naţiunilor din 2024, atât prima, cât şi a doua clasată din cele patru grupe ale Ligii A se vor califica automat la EURO feminin din 2025.
Cele opt calificate se vor alătura gazdelor din 2025 - care urmează să fie stabilite încă - în timp ce restul ţărilor de top vor intra în etapa de calificare europeană care va avea loc în restul anului 2024.
Celelalte opt echipe din Liga A care nu vor primi calificarea automată se vor număra printre cele 28 de ţări care încă mai au şanse de a ajunge la turneul final.
Ele vor fi trase la sorţi împotriva câştigătoarelor grupelor Ligii C sau a celor mai bune trei echipe de pe locul doi.
Opt învingătoare vor avansa la al doilea baraj, alăturându-se celor şase câştigătoare din turul de baraj al Ligii B.
Echipele de pe primele trei locuri din fiecare grupă a Ligii B vor fi trase la sorţi între ele în primul tur.
Cele 14 echipe rămase vor juca apoi între ele în turul doi - iar cele şapte câştigătoare se vor califica la EURO 2025 feminin.
Acelaşi format urmează să fie folosit pentru Cupa Mondială feminină a FIFA din 2027, dar cu mai puţine locuri de baraj, deoarece cota continentului pentru acest format este de doar 11, plus un loc de baraj intercontinental.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ucraina cere excluderea Rusiei din FIFA şi UEFA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe