UEFA avertizează Anglia că ar putea primi interdicţie la Euro 2028

UEFA a avertizat guvernul britanic că Anglia s-ar putea confrunta cu excluderea de la turneul Euro 2028, pe care îl găzduieşte, în cazul în care premierul Keir Starmer continuă cu planurile pentru un nou organism de control al fotbalului masculin, a relatat sâmbătă presa britanică.

Urmărește
374 afișări
Imaginea articolului UEFA avertizează Anglia că ar putea primi interdicţie la Euro 2028

UEFA avertizează Anglia că ar putea primi interdicţie la Euro 2028

Într-o scrisoare adresată ministrului Culturii, Lisa Nandy, preluată de The Times şi BBC, secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, a subliniat necesitatea ca „guvernul să nu intervină în funcţionarea fotbalului”. Theodoridis şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile detaliate în discursul regelui, care ar acorda unor noi autorităţi de reglementare puteri asupra cluburilor din primele cinci ligi din Anglia, afirmând că independenţa sportului este o „cerinţă fundamentală”.

„O zonă particulară de îngrijorare provine de la una dintre cerinţele fundamentale ale UEFA, care este că nu ar trebui să existe interferenţe guvernamentale în conducerea fotbalului”, a scris Theodoridis.

„Avem reguli specifice care previn acest lucru pentru a garanta autonomia sportului şi corectitudinea competiţiei sportive; sancţiunea finală pentru aceasta ar fi excluderea federaţiei din UEFA şi a echipelor din competiţie.”

Anul trecut, guvernul precedent a anunţat intenţia de a numi o autoritate de reglementare, invocând necesitatea de a proteja cluburile de gestionarea financiară necorespunzătoare şi de a împiedica echipele bogate să formeze ligi separatiste. După preluarea mandatului în iulie, guvernul Starmer a inclus angajamentul de a înfiinţa o autoritate de reglementare în manifestul Partidului Laburist.

Theodoridis l-a informat pe Nandy că UEFA este „îngrijorată de potenţialul de extindere a domeniului de aplicare în cadrul IFR (Independent Football Regulator)”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Digital, Cultură, Media şi Sport a declarat: „Proiectul de lege privind guvernanţa fotbalului va institui o nouă autoritate independentă de reglementare a fotbalului, care va readuce fanii în centrul jocului şi va aborda problemele fundamentale de guvernanţă pentru a se asigura că fotbalul englez este durabil în beneficiul comunităţilor cluburilor în viitor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici