- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (25.01.2013, 19:22)
- Andrei Mazurchievici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UEFA: Euro-2020 va fi organizat în 13 oraşe din Europa. Care sunt condiţiile pentru a fi gazda Campionatului European
Comitetul Executiv al UEFA a confirmat, în şedinţa de vineri de la Nyon, că ediţia din 2020 a Campionatului European se va desfăşura în 13 oraşe din Europa, iar acesta se va disputa sub titulatura de "EURO pentru Europa", informează site-ul oficial al forului.
Urmărește
1007 afișări
UEFA: Euro-2020 va fi organizat în 13 oraşe din Europa. Care sunt condiţiile pentru a fi gazdă la Campionatul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a aprobat principiile sub care se va desfăşura "EURO pentru Europa":
Meciurile vor fi împărţite în 13 pachete diferite, cu 12 pachete normale incluzând cele trei meciuri din faza grupelor şi unul din fazele eliminatorii (optimi sau sferturi de finală) şi un pachet ce include semifinalele şi finala.
O ţară va primi un singur stadion, câte unul pentru cele 13 pachete. Atât semifinalele, cât şi finala, se vor disputa pe un singur stadion.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Fiecare ţară va putea prezenta două stadioane, unul pentru pachetul normal şi unul pentru semifinale şi finală. O ţară poate decide să prezinte acelaşi oraş pentru cele două pachete sau poate desemna două oraşe diferite.
Lucrările la stadioanele înscrise în competiţie pentru desemnare dar care nu există deja pot demara cel târziu în 2016 pentru a putea fi gata în timp util.
Capacităţile minime ale stadioanelor ar trebui să fie: 70.000 de locuri pentru semifinale şi finală, 60.000 pentru sferturile de finală, 50.000 pentru faza grupelor şi optimi. De asemenea, se pot acorda până la maximum două excepţii pentru stadioane cu o capacitate minimă de 30.000 de locuri, însă acestea vor putea fi folosite doar în faza grupelor şi în optimile de finală.
Toate echipele naţionale vor participa în faza calificărilor, astfel încât cele 13 ţări desemnate să găzduiască meciuri nu vor fi calificate automat.
Maximum două ţări gazdă vor fi extrase în aceeaşi grupă (la Euro-2020 vor fi şase grupe a câte patru echipe), acestea având garantate două meciuri pe teren propriu. Pentru fazele eliminatorii, ţările ce vor găzdui meciuri nu vor avea garantate meciuri pe teren propriu.
Pentru faza grupelor, desemnarea componenţelor acestora va fi în funcţie de capii de serie şi tragerea la sorţi. Totuşi, alocarea echipelor ce vor găzdui meciuri în faza grupelor se va face în funcţie de distanţe (de exemplu, dacă va fi fezabil, distanţa de zbor între cele două oraşe să nu fie mai mare de două ore pentru a asigura accesul facil fanilor care se vor deplasa cu maşinile sau alte mijloace de transport).
Echipele participante la Euro-2020 vor putea să-şi desemneze singure unde îşi vor stabili cantonamentul, neavând obligaţia ca acestea să stea în ţările gazdă.
Termenele limită pentru oraşele care vor să găzduiască meciuri sunt următoarele:
-
28 martie 2013: aprobarea caietului de sarcini.
-
Aprilie 2013: publicarea caietului de sarcini şi lansarea candidaturilor.
-
Septembrie 2013: confirmarea formală a oraşelor candidate.
-
Aprilie/Mai 2014: înscrierea efectivă a dosarelor şi începutul fazei de evaluare.
-
Septembrie 2014: desemnarea oraşelor gazdă de către Comitetul Executiv al UEFA.
La 7 noiembrie, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să găzduiască, alături de alte 12 oraşe din Europa, meciuri de la Campionatul European din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe