UEFA Europa League debutează miercuri cu un nou format de competiţie şi cu FCSB la start

Sezonul 2024-2025 al UEFA Europa League, a doua competiţie de fotbal intercluburi ca valoare, începe miercuri cu primele 9 meciuri. La start se află şi FCSB, care joacă joi primul său meci. Aceasta este cea de-a 54-a ediţie a turneului, care din acest an introduce un nou format.

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului UEFA Europa League debutează miercuri cu un nou format de competiţie şi cu FCSB la start

UEFA Europa League debutează miercuri cu un nou format de competiţie şi cu FCSB la start

Una dintre cele mai notabile schimbări pentru sezonul 2024/25 este transformarea grupelor într-o ligă unică cu 36 de echipe. Fiecare echipă va juca împotriva a opt adversari diferiţi, disputând patru meciuri acasă şi patru în deplasare. Primele opt echipe din clasament se vor califica direct în optimile de finală, iar echipele clasate între locurile nouă şi 24 vor participa la play-off-uri pentru a obţine un loc în faza eliminatorie.

Meciurile din faza grupelor sunt programate să înceapă pe 25 septembrie, iar finala se va desfăşura pe 21 mai 2025, pe Estadio de San Mamés din Bilbao, Spania.

Cluburile spaniole au dominat competiţia, având cele mai multe titluri câştigate, urmate de echipe italiene şi engleze. Sevilla FC este cea mai titrată echipă din istoria turneului, cu şapte trofee.

Câştigătorii UEFA Europa League nu doar că îşi asigură un loc în sezonul următor al UEFA Champions League, dar beneficiază şi de prestigiosul trofeu Europa League, care cântăreşte aproximativ 15 kilograme şi este considerat cel mai greu trofeu din fotbalul european.

FCSB, campioana sezonului trecut al Superligii, se pregăteşte să revină în competiţia UEFA Europa League după o absenţă de şapte sezoane. Românii debutează joi la Bucureşti împotriva letonilor de la FK RFS.

Pe lângă reprezentarea românească a FCSB, în competiţie mai evoluează şi PAOK, cu Răzvan Lucescu la conducere, şi Radu Drăguşin, component al celor de la Tottenham.

Programul primei etape:

Miercuri, 25 septembrie

- AZ Alkmaar vs Elfsborg (19:45)
- Bodø/Glimt vs Porto (19:45)
- Dinamo Kiev vs Lazio (22:00)
- Midtjylland vs Hoffenheim (22:00)
- Galatasaray vs PAOK (22:00)
- Manchester United vs Twente (22:00)
- Nice vs Real Sociedad (22:00)
- Ludogorets vs Slavia Praha (22:00)
- Anderlecht vs Ferencváros (22:00)

Joi, 26 septembrie

- Fenerbahçe vs Union SG (19:45)
- Malmö vs Rangers (19:45)
- Ajax vs Beşiktaş (22:00)
- Roma vs Athletic Club (22:00)
- Eintracht Frankfurt vs Viktoria Plzeň (22:00)
- FCSB vs RFS (22:00)
- Lyon vs Olympiacos (22:00)
- Braga vs Maccabi Tel-Aviv (22:00)
- Tottenham Hotspur vs Qarabağ (22:00)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici