UEFA îl anchetează pe turcul Demiral pentru felul în care s-a bucurat la un gol

  • Fundaşul turc Merih Demiral este investigat de UEFA după ce a părut să facă un salut ultranaţionalist în timpul victoriei ţării sale împotriva Austriei.
  • Demiral, în vârstă de 26 de ani, a marcat de două ori în victoria Turciei cu Austria (2-1), care şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală.
4450 afișări
Imaginea articolului UEFA îl anchetează pe turcul Demiral pentru felul în care s-a bucurat la un gol

Sursa foto: X

Fundaşul lui Al-Ahli şi-a sărbătorit al doilea gol cu un „salut al lupilor", un gest asociat cu grupul de extremă dreaptă Lupii Gri, care are legături cu Partidul Mişcării Naţionale, partidul coaliţiei de guvernământ din Turcia.

Demiral a declarat că salutul, care este interzis în Austria şi Franţa, a fost planificat dinainte în cazul în care marca, conform BBC Sport.

„Aveam în minte o sărbătorire a golului, pe care am şi făcut-o", a spus Demiral.

„Sunt foarte mândru pentru că sunt turc, prin urmare, după gol am simţit profund şi am vrut să o fac, şi sunt foarte fericit că am făcut-o."

Demiral a postat o fotografie cu gestul făcut pe contul său X cu textul: „Cât de fericit este cel care spune că este turc!"

Ancheta UEFA a fost deschisă în conformitate cu articolul 31 alineatul (4) în legătură cu „presupusul comportament inadecvat" al lui Demiral.

Dacă va fi găsit vinovat, Demiral ar putea fi amendat sau suspendat în timp ce Turcia se pregăteşte să înfrunte Olanda în sfertul de finală de sâmbătă, de la ora 22:00.

Jude Bellingham, mijlocaşul Angliei, este anchetat pentru un gest pe care l-a făcut în timpul victoriei cu Slovacia, duminică, în optimi.

Bellingham a fost văzut făcând un gest prin care îşi mângâia picioarele către banca slovacă după ce a marcat în prelungiri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici