UEFA înfiinţează Balonul de Aur din Europa

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că forul pe care îl conduce va introduce, începând din sezonul viitor, un premiu echivalent cu Balonul de Aur, dar care va putea fi câştigat doar de jucători ce evoluează în ţările afiliate forului european, informează Mundo Deportivo.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului UEFA înfiinţează Balonul de Aur din Europa

UEFA înfiinţează Balonul de Aur din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"UEFA va decerna un premiu special pentru cel mai bun jucător din Europa, în spiritul fostului Balon de Aur decernat de France Football, care acum se înmânează împreună cu premiul FIFA pentru cel mai bun jucător al anului", a spus Platini.

Premiul va fi decernat în august, într-o ceremonie anuală la Monaco, în aceeaşi zi cu tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor.

Balonul de Aur, decernat prima dată în 1956 de revista franceză France Football, era atribuit doar jucătorilor europeni până în 1995. După 1995, el a putut fi câştigat şi de jucătorii non-europeni, dar care evoluează în Europa.

Pentru 2010, premiile Balonul de Aur şi FIFA Jucătorul Anului s-au unit. Noul premiu creat, Balonul de Aur FIFA, a fost înmânat, luni, internaţionalului argentinian Lionel Messi.

Platini consideră că Messi este cel mai bun jucător al lumii, dar ar fi preferat ca premiul să-i fie atribuit lui Xavi sau Iniesta. "El este cel mai bun, fără nicio îndoială. Dar aş fi preferat ca premiul să meargă la Xavi sau Iniesta", a spus Platini, care a câştigat Balonul de Aur de trei ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici