- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (16.03.2017, 07:45)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un adolescent din Yemen a traversat o zonă de RĂZBOI pentru a participa la un turneu de tenis
Alhassan Ishaq, un jucător de tenis din Yemen în vârstă de 13 ani, s-a antrenat vreme de câteva luni, a folosit economiile familiei şi a traversat o zonă de război pentru a participa la un turneu din Qatar, notează Reuters.
Urmărește
925 afișări
Un adolescent din Yemen a traversat o zonă de război pentru a participa la un turneu de tenis (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
Săptămâna trecută, tânărul tenismen a păşit pentru prima dată pe un teren mare, cu nocturnă, şi a participat la Campionatele Asiei pentru juniori, în Qatar. Alhassan Ishaq a trecut de calificări şi s-a oprit în optimi, ajungând pe locul 126 în clasamentul mondial pentru jucătorii sub 14 ani.
Republica Yemen este o ţară din Orientul Mijlociu situată în Peninsula Arabă, în sud-vestul Asiei. Cu o populaţie de circa 24 de milioane de locuitori, Yemenul este mărginit de Arabia Saudită la nord, Marea Roşie la vest, Marea Arabă şi Golful Aden la sud, şi Oman la est.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
În ultimii doi ani, ţara a fost măcinată de războaie şi s-a confruntat cu foamete. Războiul dintre alianţa saudită şi forţele şiite Houthi pentru controlul capitalei yemenite Sana'a a provocat peste 10.000 de decese, inclusiv 1.500 de copii, potrivit Naţiunilor Unite. Unii locuitori au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele, iar alţii sunt vizaţi pentru radicalizare de către Al-Qaeda.
Tinerii din Yemen care vor să-şi facă o carieră în sport trebuie să depăşească obstacole precum condiţiile precare ale bazelor de antrenament, afectate de atacuri aeriene şi bombardamente.
"Este imposibil să ignori războiul, dar trebuie să mă concentrez la ce vreau să fac...şi anume să câştig meciuri de tenis. O dată, am găsit şrapnel pe teren, o bucată de metal carbonizat, de un braţ lungime. Totodată, furtunile de nisip şi căderile de curent întrerup meciurile, iar unele suprafeţe de joc sunt pline de gropi. Uneori, bombardamentele sunt atât de puternice, încât îmi ţiuie urechile şi trebuie să evacuăm baza de pregătire. Dar a doua zi tot revin cu poftă de joc", a spus Alhassan Ishaq pentru Reuters.
Alhassan Ishaq şi antrenorul său, Osama al-Maqaleh, nu au putut să zboare din Sana'a spre Qatar, întrucât aeroportul a fost puternic afectat de un bombardament în 2015. Prin urmare, cei doi au făcut 21 de ore cu autocarul către un aeroport din oraşul estic Seyoun.
"Am traversat o zonă presărată cu mine, am văzut clădiri în flăcări şi oraşe controlate de militanţi Al-Qaeda. Autocarul nostru a fost oprit la un punct de control, iar rebeli Houthi au interogat pasagerii şi au căutat arme în bagaje. Un bărbat a fost întrebat de unde este şi apoi a fost coborât din autocar, pur şi simplu. Nouă ne-au spus că ar trebui să rămânem şi să luptăm", a povestit Osama al-Maqaleh, pentru sursa citată.
Alhassan Ishaq şi alţi câţiva juniori din Yemen au primit sprijin din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru a participa la turnee regionale şi a urca în clasamentele mondiale.
Citeşte şi: Marea CONFRUNTARE din Indian Wells: Roger Federer - Rafael Nadal, în optimile de finală ale turneului de tenis
Citeşte şi: Federaţia Engleză de Fotbal a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului Manchester United
Citeşte şi: Simona Halep, eliminată în turul 3 la Indian Wells: După primul set, n-am mai avut forţă în picioare
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe