Un american a dat cu piciorul medaliei de aur, care i-a sărit din buzunar la săritura în înălţime

Cu SUA aflate într-o luptă acerbă cu China pentru primul loc în clasamentul general (38-37 la medalii de aur pentru asiatici, înaintea finalei masculine de baschet pe care LeBron şi compania au disputat-o împotriva Franţei), americanul Shelby McEwen a dat cu piciorul unei medalii de aur pentru el, dar şi pentru delegaţia ţării sale.

Urmărește
17778 afișări
Imaginea articolului Un american a dat cu piciorul medaliei de aur, care i-a sărit din buzunar la săritura în înălţime

Medaliile olimpice de la Paris

La Paris, sâmbătă seară, în ultima zi a întrecerilor de la atletism, neozeelandezul Hamish Kerr a devenit campion olimpic în proba de săritură în înălţime.

Cu campionul olimpic italian Gianmarco Tamberi intrat cu probleme medicale în finală, Kerr s-a luptat pentru aur cu americanul Shelby McEwen.

Cei doi au ajuns la egalitate la înălţimea de 2,36 metri şi ar fi împărţit frăţeşte aurul, după ce au ratat la 2,38 metri.

Americanul s-a „calicit” şi, visând să deţină singur medalia, a decis să dispute barajul de departajare, spre deosebire de Tokyo 2021, când Tamberi şi qatarezul Mutaz Barshim s-au înţeles să împartă primul loc.

Până la urmă, Kerr a luat medalie de aur, reuşind să sară 2,34 metri, în timp ce McEwen a dar greş şi s-a ales doar cu argintul.

În acelaşi concurs, Mutaz Barshim s-a oprit la 2,34 metri, terminând pe locul trei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici