Un australian predă aquagym la vârsta de 96 de ani. Clienţii se înghesuie la cursurile lui

Australianul Bill Stevens este unul dintre cei mai căutaţi profesori de aerobic în apă din ţară, a 96 de ani împliniţi.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Un australian predă aquagym la vârsta de 96 de ani. Clienţii se înghesuie la cursurile lui

Un australian predă aquagym la vârsta de 96 de ani. Clienţii se înghesuie la cursurile lui

La 7.30 dimineaţa, într-o dimineaţă normală (australiană) de luni, în timp ce majoritatea oamenilor se pregătesc pentru zi, Bill Stevens este deja cufundat în elementul său natural. La o piscină interioară din Melbourne, acest instructor plin de viaţă conduce un grup de entuziaşti într-o rutină de aerobic în apă. N-ar fi nimic ciudat dacă nu ar avea 96 de ani.

Păr argintiu des, vigoare care sfidează multe prejudecăţi despre vârstă, Stevens întruchipează spiritul pe care încearcă să-l insufle elevilor săi, mulţi dintre ei mult mai tineri decât el. În sensul că au „doar” 70 sau 80 de ani. „Aerobicul în apă te menţine tânăr şi îţi menţine creierul în funcţiune”, recunoaşte el într-un interviu la postul de televiziune ABC. Vitalitatea lui este contagioasă şi participanţii îl iubesc.

Stevens a început această a doua carieră în urmă cu aproximativ 25 de ani, după ce s-a retras din marketingul vinului. De atunci, a văzut aerobicul în apă transformându-se dintr-o activitate de nişă într-un fenomen de masă. „La început aveam 6 sau 8 persoane pe lecţie. Acum puteam ajunge la 40, dacă ar fi suficient spaţiu în piscină", ​​spune el mândru. 

În Australia, aquagym-ul se confruntă cu o a doua tinereţe. În toată ţara, cursurile sunt epuizate, cu liste lungi de aşteptare. Un boom care a creat de fapt o cerere de instructori care depăşeşte oferta, mai ales după pandemie. 

Dedicaţia lui Bill Stevens pentru aerobic-ul acvatic este totală. Conduce cel puţin 10 şedinţe în 4 cluburi, în fiecare săptămână, manifestând o energie pe care mulţi tineri de 30 de ani ar invidia-o.

Secretul lui? O viaţă mereu activă şi pasiune pentru ceea ce face: lecţiile sale sunt un amestec de exerciţii şi distracţie. „Îmi place să-i ajut pe ceilalţi să rămână activi şi sociabili”, recunoaşte el, subliniind importanţa aspectului social al aerobicului în apă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici