Un comentator olimpic a fost concediat pentru o remarcă sexistă

Un veteran comentator sportiv a fost demis din funcţia sa de la Jocurile Olimpice după ce a făcut o remarcă sexistă despre înotătoarele australiene după ce acestea au câştigat medalia de aur.

Urmărește
1466 afișări
Imaginea articolului Un comentator olimpic a fost concediat pentru o remarcă sexistă

Comentator olimpic concediat pentru o remarcă sexistă

În timp ce echipa de ştafetă 4x100 m stil liber se îndrepta spre ieşirea din bazinul de la Paris, Bob Ballard a spus că acestea „termină”, adăugând „ştiţi cum sunt femeile... stau pe aici, se machiază,” scrie BBC.
 
Clipul a devenit rapid viral, iar radiodifuzorul Eurosport a declarat ulterior că a fost eliminat din echipa de comentatori. Ballard nu a comentat încă public remarcile sale.
 
Mollie O'Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris şi Shayna Jack tocmai le învinseseră pe SUA şi China, pentru a deveni a patra Olimpiadă consecutivă la care Australia cucereşte medalia de aur în această probă. Acestea făceau cu mâna mulţimii şi sărbătoreau reuşita atunci când dl Ballard şi-a făcut comentariile.
 
Co-comentatoarea sa şi campioana britanică la înot, Lizzie Simmonds, a catalogat imediat remarca sa drept „scandaloasă”, provocând râsete din partea lui Ballard.
 
Duminică, Eurosport a declarat că Ballard - anterior un reporter şi prezentator BBC de lungă durată - nu va reveni pe undele lor de emisie.
 
„În timpul unui segment de acoperire Eurosport noaptea trecută, comentatorul Bob Ballard a făcut un comentariu nepotrivit”, a declarat radiodifuzorul într-o declaraţie.
„În acest scop, el a fost eliminat din lista noastră de comentatori cu efect imediat.”.
 
Ballard a fost un om de bază al transmisiunilor sportive globale încă din anii 1980, relatând despre mai multe jocuri olimpice şi campionate mondiale.
 
El a comentat o serie de sporturi, inclusiv polo pe apă, hochei pe gheaţă şi tenis în scaun cu rotile, dar este cel mai bine cunoscut pentru reportajele sale despre înot şi scufundări.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici