Un spectator a fost târât afară din arena olimpică pentru că a arborat un banner cu Taiwan

Ministerul taiwanez al Afacerilor Externe a condamnat scoaterea unui spectator din sala de badminton de la Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a ridicat un banner verde pe care scria "Taiwan go for it" (Hai, Taiwan) în timpul competiţiei de vineri.

Urmărește
1332 afișări
Imaginea articolului Un spectator a fost târât afară din arena olimpică pentru că a arborat un banner cu Taiwan

Un spectator a fost târât afară din arena olimpică pentru că a arborat un banner cu Taiwan

Verdele, culoarea Partidului Democrat Progresist aflat la putere în Taiwan, este folosit de persoanele care susţin identitatea separată a Taiwanului de China şi, adesea, independenţa Taiwanului.

Doi jurnalişti Reuters au văzut cum spectatorul a fost scos cu forţa pe scări, strigând, în timp ce evolua jucătorul taiwanez Chou Tien Chen.

Taiwanul participă la Jocurile Olimpice sub denumirea de „Taipeiul chinez”, pentru a evita obiecţiile Chinei, care revendică insula guvernată democratic ca teritoriu independent. Guvernul taiwanez respinge pretenţiile de suveranitate ale Chinei.

Într-o declaraţie făcută sâmbătă, Ministerul taiwanez al Afacerilor Externe a condamnat "mijloacele grosolane şi josnice folosite de persoane rău intenţionate pentru a smulge în mod arbitrar sloganul "Taiwan go for it" de pe panoul naţional al ţării noastre în timpul Jocurilor Olimpice.

„Acest act violent nu este doar prost educat, ci şi încalcă grav spiritul de civilizaţie reprezentat de Jocurile Olimpice, şi este şi mai mult contrar statului de drept şi încalcă libertatea de exprimare".

Comunicatul a precizat că şi alţi fani care deţineau bannere cu cuvântul „Taiwan" pe ele au fost îndepărtaţi de securitate.

Ambasadorul de facto al insulei în Franţa, Francois Wu, a raportat incidentul la poliţia locală, se arată în declaraţie.

Wu a postat pe Facebook o fotografie cu el şi cu spectatorul, spunând: „Mulţumesc studenţilor care au muncit din greu pentru a încuraja eroii noştri la badminton! Hai, Taiwan!".

Întrebat sâmbătă despre incident, purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internaţional, Mark Adams, a declarat într-o conferinţă de presă că condiţiile de intrare la locurile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice au fost precizate pe fiecare bilet.

Termenii şi condiţiile de intrare în locurile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice permit afişarea doar a steagurilor ţărilor şi teritoriilor participante la jocuri şi interzic orice bannere care afişează mesaje politice.

Badmintonul este un sport extrem de popular atât în Taiwan, cât şi în China, iar ambele categorii de fani au fost prezente în număr mare la aceste Jocuri Olimpice.

În timp ce unii fani taiwanezi s-au limitat la a purta steagul olimpic oficial al Taipeiului chinez, mulţi dintre cei din mulţime au strigat „Taiwan!" atunci când jucători precum Tai Tzu Ying au intrat în concurs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici