- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (13.12.2014, 23:35)
- Adina Oşan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ungaria-România, scor 20-19, în grupa principală I la CE de handbal feminin
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, la Debrecen, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 20-19 (10-8), în primul meci din grupa principală I a Campionatului European.
Urmărește
1420 afișări
Ungaria-România, scor 20-19, în grupa principală I la CE de handbal feminin
Tricolorele au debutat în partida cu Ungaria la adăpostul victoriei din grupele CM de anul trecut, 21-17, dar şi susţinute de peste 1.000 de fani din tribunele Fonix Arena din Debrecen. Primul gol al meciului a fost marcat însă abia în minutul 6, de Ungaria, care a mărit avantajul în minutul 8, 2-0. Cristina Neagu a "spart gheaţa" în minutul 11, 2-1, iar Chintoan a marcat al doilea gol al României, 3-2 (min. 12), în timp ce portarul Paula Ungureanu avea deja cinci intervenţii reuşite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
În minutul 14, antrenorul Gheorghe Tadici a cerut time-out, la scorul 4-2, pentru că jucătoarele sale găseau cu greu antidot împotriva ofensivei adverse, în condiţiile în care din echipa Ungariei absenta "dirijorul" Anita Gorbicz.
Paula Ungureanu a continuat cu intervenţiile excelente, ţinând România pe "linia de plutire", iar egalarea a venit în minutul 18, 4-4. Trei minute mai târziu, Ungaria conducea cu 6-4, iar apoi cu 8-5 (min. 23), defensiva tricoloră fiind dezorganizată. În ultimul minut al primei reprize, tabela arăta 9-8, pentru ca la pauză Ungaria să se bucure de acelaşi avantaj, 10-8.
La reluare, a ieşit la rampă Brădeanu cu două reuşite, 11-10 (min. 33), iar cinci minute mai târziu, Cristina Neagu a adus egalarea, 13-13, fanii României exultând în tribune. Aceeaşi Neagu a adus România pentru prima dată în avantaj, de la 7 metri, 13-14 (min. 40), obligând Ungaria să intre la time-out. Antrenorul Gheorghe Tadici a rulat lotul cât mai mult, iar paradele excelente ale Paulei Ungureanu şi reuşitele Cristinei Neagu au menţinut avansul, 15-16 (min. 47). Scandările fanilor români au încurajat şi mai mult handbalistele tricolore, aceeaşi Neagu marcând pentru 15-17 un minut mai târziu.
Cu opt minute înainte de final, România conducea cu 16-18, iar încurajările "România, România" au redus la tăcere cei peste 4.000 de fani ai echipei gazdă. Ungaria a redus la 17-18 (min. 54), Băbeanu a marcat pentru 17-19, când mai erau cinci minute, dar Ungaria a revenit în forţă pe fondul unei apărări "visătoare" a echipei noastre, 20-19 (min. 57).
Neagu a ratat următorul atac, Ungaria a "copiat" faza, dar a urmat un fault în atac al României, cu 50 de secunde înainte de final, Ungaria a luat time-out, Ungureanu a apărat la ultima acţiune adversă, a urmat încă un time-out, al României, dar ultimul atac a fost irosit. Ungaria a învins cu 20-19, rămâne în cursa pentru semifinale, în timp ce România rămâne cu regretul unei victorii scăpate printre degete.
Portarul Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare din tabăra României.
Marcatoare:
Ungaria – Trişciuk 4 goluri, Szucsanszki 4, Tomori 3, Kovacsics 2, Toth 2, Bulath 1, Bodi 1, Mayer 1, Meszaros 1, Kovacsicz 1;
România – Neagu 8 goluri, Brădeanu 3, Perianu 2, Băbeanu 2, Pîrvuţ 1, Ciuciulete 1, Chintoan 1, Chiper 1.
Tot sâmbătă s-au disputat şi celelalte partide din grupa I, între Polonia-Danemarca, scor 19-28 (9-9) şi Spania-Norvegia, scor 26-29 (16-16).
Astfel, după prima etapă din grupa I, clasamentul este condus de Norvegia 6 puncte, urmată de Ungaria şi Spania, cu câte 4, Danemarca 3, România 1 şi Polonia 0 puncte.
Celelalte partide din cadrul grupei I se vor disputa luni, după programul Spania-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Polonia-Norvegia şi Ungaria-Danemarca, şi miercuri, între Polonia-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Spania-Danemarca şi Ungaria-Norvegia.
În grupa principală II, partidele vor începe duminică şi se vor încheia în 17 decembrie, după programul: Germania-Muntenegru, Suedia-Franţa şi Olanda-Slovacia.
După disputarea partidelor din grupele principale, primele două clasate vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.
La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.
Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat