US Open: Finala feminină va avea loc duminică, iar cea masculină luni

Organizatorii turneului de Grand Slam US Open au fost nevoiţi să schimbe programul meciurilor din cauza ploii care a căzut la New York în această săptămână, astfel că finala feminină va avea loc o zi mai târziu, duminică, la fel cea masculină, care se va desfăşura luni.

Urmărește
588 afișări
Imaginea articolului US Open: Finala feminină va avea loc duminică, iar cea masculină luni

US Open: Finala feminină va avea loc duminică, iar cea masculină luni

Pentru a patra oară la rând, ultimul turneu de Mare Şlem al anului se va încheia luni, din cazua condiţilor meteorologice nefavorbaile. Marţi şi Miercuri, aproape toate meciurile au fost amânate din cauza ploii.

Organizatorii s-au văzut în faţa unui val de critici din partea jucătorilor, care au fost forţaţi, miercuri, să intre pe terenuri pe ploaie.

"Faptul că am fost puşi să intrăm pe teren deşi ploua este inacceptabil, deoarece nu trebuie induşi în eroare nici jucătorii şi nici fanii. Fanii şi jucătorii sunt elemente importante ale spectacolului şi au nevoie de puţin mai mult respect", a spus Nadal.

Spaniolul s-a numărat printre cei şase sportivi care au jucat 15 minute, miercuri, înainte ca ploaia să îi determine pe organizatori să anuleze întregul program, pentru a doua zi consecutiv.

"Eu nu voiam să intru pe teren, pentru că ploua. Deşi sunt primul care are interesul să joace. A fost o decizie proastă", a menţionat Rafael Nadal, susţinut în opiniile sale şi de Andy Murray, numărul 4 mondial, şi de Andy Roddick. "Turneele de Grand Slam au prea multă putere şi nu îşi fac griji pentru jucători. Ştiu că există interese în jurul acestor turnee, dar nu este corect. Eu nu pot să spun că nu vreau să intru pe teren dacă plouă, pentru că ar fi o aroganţă, dar ATP ar trebui să aibă puterea să o spună. Însă se pare că nu este cazul la turneele de Grand Slam. Trebuie să se schimbe sistemul şi singurul mod de a o face este ca jucătorii să se unească şi ca ATP să ne susţină", a precizat Nadal.

Joi, meciul Andy Roddick-David Ferrer din sfereturi a fost mutat de pe Arena Lois Armstrong pe terenul 13, din caza apei care s-a infiltrat în suprafaţa de joc.

Potrivit noului program, vineri vor avea loc ultimele două partide din sferturile de finală la masculin, sâmbătă semifinalele masculine, dimineaţa, şi cele feminine, în nocturnă, duminică după-amiază finala feminină şi luni după-amiază finala masculină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici