- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (10.07.2022, 18:23)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valul de COVID-19 ameninţă plutonul în Turului Franţei
Rivalii lui Tadej Pogacar sunt pregătiţi să contraatace pe măsură ce Turul Franţei ajunge în Alpi, dar cea mai mare ameninţare la adresa slovenului în căutarea celui de-al treilea titlu consecutiv ar putea fi valul de COVID-19 din pluton.
Urmărește
648 afișări
Valul de COVID-19 ameninţă plutonul în Turului Franţei
Trei ciclişti în două zile au fost nevoiţi să se retragă din cursă după ce au fost infectaţi cu virusul şi au prezentat simptome, ceea ce ridică temeri că plutonul ar putea fi decimat atunci când toţi cicliştii vor fi testaţi în ziua de odihnă de luni, la Morzine.
La Turul Elveţiei de luna trecută, doar jumătate dintre ciclişti au terminat cursa, deoarece virusul s-a răspândit, iar cicliştii şi organizatorii se tem acum că s-ar putea întâmpla acelaşi lucru şi la cel mai mare eveniment ciclistic din lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
„Este o mare spaimă", a declarat liderul general Pogacar, al cărui coechipier din echipa UAE Emirates, Vegard Stake Laengen, s-a retras după ce a fost depistat pozitiv sâmbătă.
„Cicliştii trebuie să fie protejaţi. În această dimineaţă a trebuit să trecem prin mulţime, oamenii îi atingeau pe ciclişti. Este insuportabil", a declarat sâmbătă managerul Total Energies, Jean-Rene Bernaudeau.
Anul trecut, dacă doi membri ai unei echipe erau depistaţi pozitiv la COVID-19, întreaga formaţie era eliminată din competiţie, ceea ce nu este cazul la această ediţie.
Dacă un ciclist depistat pozitiv poate rămâne în cursă va fi decis în urma unei întâlniri între medicul de cursă, medicul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) şi medicul echipei, în funcţie de încărcătura virală a ciclistului.
În timp ce anul trecut, toţi cicliştii şi membrii staff-urilor Turului au trebuit să fie testaţi negativ pentru a lua startul în cadrul unei bule stricte, ediţia 2022 a Turului a pornit din Danemarca fără nicio măsură specifică anti-COVID-19.
„Ar fi trebuit să fie mai stricţi la start şi să testeze pe toată lumea", a declarat duminică pentru Reuters un director sportiv din cadrul Turului, care a refuzat să fie numit.
„Ne aflăm într-o situaţie mai delicată decât în ultimii doi ani", a declarat reporterilor Marc Madiot, managerul Groupama-FDJ.
„În ultimele două ediţii, a existat o oarecare incertitudine şi toată lumea a fost super precaută. În prezent, nu există nicio obligaţie, pentru populaţie, de a fi prudentă, ceea ce este normal.
Dar pentru noi pot exista consecinţe mari. Este ca şi cum ar fi cangrena. Când este aici, se răspândeşte rapid".
Ciclistul francez de la AG2R-Citroen, Mikael Cherel a avut o abordare fatalistă.
„Acesta este jocul. COVID nu este atât de mult o problemă de sănătate pentru noi, ci mai mult faptul că suntem în afara jocului, în afara cursei şi pierdem un obiectiv important pentru echipă şi pentru noi înşine, asta este partea dăunătoare. Până la urmă nu este atât de rău"
„Am pus lucrurile în perspectivă, nu trebuie să ne supărăm din cauza asta, nu putem face nimic. Judecătorul de pace va fi mâine cu testele, dar când un rider nu prezintă niciun simptom, nu există niciun motiv să se oprească."
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe