- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valvis: Prin emiterea de obligaţiuni nu se respectă suporterii
Acţionarul minoritar al SC FC Rapid SA, Jean Valvis, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că prin emiterea de obligaţiuni, actuala conducere a clubului nu îi respectă pe suporterii giuleşteni, care merită să fie acţionari şi nu împrumutători.
Valvis: Prin emiterea de obligaţiuni nu se respectă suporterii (Imagine: Mediafax Foto)
"Prin emiterea de obligaţiuni nu se respectă suporterii, ei merită să fie acţionari şi nu împrumutători. Cred că suporterii Rapidului trebuie să devină acţionari prin majorarea capitalului social. Obligaţiunea nu este în niciun caz o acţiune. Obligaţiunea este un împrumut, iar prin acţiune depui bani la capitalul social şi ai drepturi de control, de părere şi de vot. Rapid nu poate fi împrumutat la nesfârşit. Este nevoie ca domnul Copos să aprobe odată majorarea de capital social. E singura soluţie pentru Rapid şi eu spun asta din 2006", a afirmat oficialul rapidist.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Jean Valvis susţine că prin cumpărarea de obligaţiuni un suporter îşi asumă riscul de a nu-şi primi banii înapoi de la club. "Nu este normal să se distribuie obligaţiuni către suporteri. Obligaţiunea este o datorie la termen, ca un cec. Dai bani şi ţi se dă un cec care poate fi încasat la un termen anume, de 12, 18 sau 24 de luni. Repet, obligaţiunea nu dă suporterului care o deţine niciun drept de control, de părere sau de vot. În plus, există riscul ca deţinătorul unei obligaţiuni să nu îşi primească banii înapoi. În momentul în care o persoană juridică emite obligaţiuni, succesul unei astfel de acţiuni depinde foarte mult de prestigiul emitentului", a explicat Valvis.
Conducerea FC Rapid a anunţat luni că, în această primăvară, va scoate la vânzare obligaţiuni, în valoare de 10 lei fiecare, destinate suporterilor care doresc să-şi ajute financiar echipa.
"Am angajat o companie de consultanţă financiară pentru a pune la punct emiterea de obligaţiuni către suporteri. Acţiunea noastră sper să fie bine primită de fani, iar aceştia să poată ajuta clubul. Am făcut acest lucru pentru că a avea o dragoste pentru fotbal nu înseamnă doar cumpărarea unui bilet de intrare. Această dragoste trebuie susţinută şi financiar. Avem nevoie de suporteri, nu mai putem sta doar la mâna acţionariatului, să vedem dacă are sau nu are bani. De exemplu, un suporter ar putea investi 10 lei într-o obligaţiune. Înmulţiţi 10 lei cu zeci şi sute de mii de suporteri şi atunci suma ar putea însemna ceva pentru club. Este important ca sute de mii de oameni să vină din spate pentru a ajuta clubul. Peste două-trei luni vom primi rezultatul companiei pe care am angajat-o şi vom pune în vânzare aceste obligaţiuni. Poate în martie vom face public proiectul nostru cu obligaţiunile", afirma atunci preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Constantin Toma.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO