Veşti proaste pentru fanii Universităţii Craiova. Dragomir: Instanţa poate băga Craiova din nou în Liga I sau Liga Campionilor, dar nu va putea juca

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a declarat, miercuri, că instanţa judecătorească poate decide ca gruparea Universitatea Craiova să revină în Liga I şi chiar în Liga Campionilor, dar echipa nu va putea juca nicăieri deoarece pe linie sportivă nu poate funcţiona din cauza datoriilor.

Urmărește
703 afișări
Imaginea articolului Veşti proaste pentru fanii Universităţii Craiova. Dragomir: Instanţa poate băga Craiova din nou în Liga I sau Liga Campionilor, dar nu va putea juca

Veşti proaste pentru fanii Universităţii Craiova. Dragomir: Instanţa poate băga Craiova din nou în Liga I sau Liga Campionilor, dar nu va putea juca (Imagine: Alexandru Solomon / MediafaxFoto)

"Dacă Judecătoria spune că au greşit Comitetul Executiv şi Adunarea Generală ce se întâmplă? FRF a dat un loc oraşului Craiovei, numai că nu poate cu acelaşi patron. Dar e aceeaşi Universitate. Ce să dea instanţa? Eu sunt de acord cu orice vrea Mititelu. Să zicem că tribunalul dă verdict ca Universitatea Craiova să fie reafiliată. O afiliem la loc, dar mâine vine Comisia de Licenţiere, care aparţine UEFA, şi zice «dacă nu plăteşti datoriile nu poţi să joci». Şi nu poate să joace. Ce altceva să facă instanţa? A, dacă cineva din instanţă dă banii la Fisc, dă banii la Ligă, îi dă banii lui Piţurcă, eu n-am nimic împotrivă. Orice verdict se dă, eu sunt de acord. Să joace şi în Liga I, să-i bage direct în Liga Campionilor, nici nu mă interesează, ce, pierd sau câştig eu ceva?", a spus Dragomir.

Oficialul Ligii susţine că societatea lui Adrian Mititelu care administrează clubul Universitatea Craiova are datorii de peste zece milioane de euro. "Cu acelaşi patron nu se mai poate reveni. Mititelu a făcut fals în acte publice, el avea două «cis-uri» pe aceeaşi grupare. E inadmisibil, dacă dai la TAS asta îl scoate definitiv din fotbal. Chiar o să-i propun lui Mircea Sandu să facem exact ce vrea Mititelu, pentru că în momentul ăla vine licenţierea. Noi am gândit mai bine pentru Craiova decât el. Pe societatea pe care a avut-o Mititelu, Craiova nu poate reveni, pentru că Mititelu are datorii de milioane, are la Piţurcă, la jucători şi aşa mai departe. De unde să aibă Mititelu să-i dea lui Piţurcă şapte milioane de euro, nouă la Ligă 1,8 milioane şi încă la nu ştiu mai care, plus banii de la Fisc, în total peste zece milioane? Din punct vedere sportiv, societăţile lui nu pot funcţiona. Eu n-am nimic împotrivă, să bage Universitatea Craiova direct în prima ligă, dar nici FIFA şi nici UEFA nu poate face treaba asta. Pentru că Universitatea a retrogradat pe linie sportivă în Liga a II-a", a precizat preşedintele LPF.

Gruparea condusă de Adrian Mititelu nu este fostul club Universitatea Craiova, deoarece palmaresul acelei grupări este şi acum în proprietatea omului de afaceri Dinel Staicu, consideră Dumitru Dragomir. De altfel, preşedintele LPF susţine că pe linie sportivă oraşul Craiova are echipă în momentul de faţă. "Federaţia a dat un loc în Liga a II-a Craiovei. Să ia palmaresul de la Dinel Staicu, să-i spună Universitatea, Ştiinţa sau cum vor şi gata, e aceeaşi echipă. E vechea Universitate. Numai că nu poate cu acelaşi patron şi aceleaşi societăţi. Judecătoria nu are de unde să ştie lucrurile astea. Ce dacă se dă un verdict pe linie penală sau civilă? Pe linie sportivă decizia aia e moartă. Adunarea Generală le-a dat echipă la Craiova, după ce umblă ei acum? Să-l repună pe Mititelu în drepturi? Trebuie să se înţeleagă faptul că Universitatea Craiova nu s-a desfiinţat, s-a dezafiliat doar societatea lui Mititelu care era abreviată în fals la vechiul club. Lumea nu ştie că acum, pe linie sportivă, Craiova are echipă, poate să-i spună cum vor. Lumea şi suporterii nu ştiu că Universitatea lui Mititelu nu este vechea Universitate sau vechea Ştiinţa. Mititelu abreviase societatea lui şi a înşelat Liga, FRF, Ministerul Sportului şi Fiscul", a mai afirmat preşedintele Ligii.

Referitor la jucătorii care au plecat de la Universitatea Craiova liberi de contract, Dragomir a menţionat că nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru acest lucru deoarece nu s-a dovedit că a fost trafic de influenţă sau mită. "Problema jucătorilor nu e problema nimănui pentru că ei au venit liberi de contract când au fost legitimaţi. Cine poate să le dea jucătorii înapoi? Poate să facă vreo instanţă civilă asta? A luat FRF vreun franc din chestia asta? S-a dovedit că a fost vreun trafic de influenţă, vreo mită, ceva? Nu. Mititelu a încălcat regulamentul, i s-a spus să-şi retragă acţiunea judecătorească, dar nu a retras-o. Şi atunci s-a aplicat regulamentul pe linie sportivă, n-are nicio treabă cu instanţa treaba asta", a precizat Dumitru Dragomir.

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat, luni, că decizia în cazul excluderii clubului Universitatea Craiova din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, se va da în 25 iunie, după ce judecătoarea a solicitat avocaţilor depunerea concluziilor scrise ale apărării şi acuzării.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federaţia Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Tot atunci, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

FRF anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Mai multe asociaţii ale suporterilor olteni i-au adresat, în 17 mai, premierului Victor Ponta o scrisoare în care îi cer să fie alături de ei în protestele faţă de conducerea FRF, care a decis excluderea Universităţii Craiova şi susţine înfiinţarea unei "clone" a echipei lor de suflet.

Ei au prezentat o situaţie a fotbalului românesc, condus de Mircea Sandu, "un fotbalist mediocru", şi în care fostul agent de jucători Giovani Becali are o mare influenţă, precizând că aceştia, dar şi "alte personaje de joasă speţă au stors ce s-a putut din fenomenul fotbal". "Aceşti oameni au făcut vreme de 22 de ani tot ce au vrut în acest sport. Meciurile trucate au devenit de notorietate, spălarea de bani a devenit o banalitate folosită la vânzarea oricărui jucător, corupţia din arbitraj nu a fost oprită nici măcar de descinderile mascaţilor", se arată în scrisoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici