"Gică Popescu avea 16, 17 ani atunci. Nici nu nu ştia să dea buna ziua, dar să colaboreze cu securitatea. Asta este de când a început scandalul cu lupii tineri de la Federaţie, ei sunt pe ducă şi vor să-l compromită pe Gică Popescu, căci era singurul care venea din urmă. El avea atunci 17 ani, la aceea vârstă nu poţi să dai bună ziua pe stradă", a declarat preşedintele LPF.
Dragomir spune că şi el a primit din partea CNSAS o înştiinţare prin care se menţionează că nu a fost colaborator al securităţii. "«Ca urmare a verificărilor declanşate, în baza articolului doi pe Legea nr 197, 1999, privind accesul la propriul dosar de conspirare a Securităţii ca Poliţie Politică, vă aducem la cunoştinţă că pe baza documentelor din arhiva studiate până la data de 17.10.2002 , colegiu CNSAS a stabilit că domnul Dragomir Dumitru, îndeplinit funcţia de preşedinte al LPF şi deputat, nu a fost agent sau colaborator al securităţii ca Poliţie Politică». Eu am primit asta: «nu a fost colaborator al securităţii ca poliţie politică». Toată lumea ar trebui să ceara asta de la CNSAS", a adăugat Dragomir.
Cotidianul Adevărul a notat, în ediţia de luni, că Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu". "De-a lungul unei perioade de aproximativ trei ani, «numitul Popescu Gheorghe» a scris nouă rapoarte informative, printre cei vizaţi fiind fostul fotbalist şi actualul antrenor Emil Săndoi, dar şi fostul antrenor al «Craiovei Maxima», Constantin Oţet", a precizat Adevărul, despre rapoartele fotbalistului, alias "colonelul Petrescu".