Vineri începe Campionatul European de atletism de la Roma

  • Capitala Italiei este pregătită să devină nucleul atletismului continental cu ocazia Campionatelor Europene de Atletism din 2024, care vor avea loc între 7 şi 12 iunie pe Stadio Olimpico.
  • Acest eveniment va servi drept un prilej de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris.
Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Vineri începe Campionatul European de atletism de la Roma

Vineri începe Campionatul European de atletism de la Roma

Cele mai strălucitoare stele ale atletismului european se vor reuni la Roma, în prezenţa a 9 campioni de la ultimele Campionate Mondiale de la Budapesta 2023 şi a 13 campioni olimpici de la Tokyo 2020. Printre numele mari ale evenimentului se numără alergătorul italian şi „moştenitorul lui Bolt”, Marcell Jacobs, olimpica ucraineană la săritura în înălţime, Yaroslava Mahuchikh, Armand Duplantis, specialistul în săritura cu prăjina, sau olandeza Femke Bol şi triplusaltista spaniolă, Ana Peleteiro.

Campionatele Europene de la Roma vor fi o ocazie pentru sportivii continentali de a-şi pune la punct forma fizică şi de a se întrece între ei înainte de marele eveniment olimpic. Pentru mulţi dintre ei, acest eveniment va servi ca un test pentru a-şi măsura performanţele şi a-şi ajusta strategiile pentru Paris 2024.

Diferitele discipline ale atletismului vor fi prezente în Cizmă, cu o atenţie deosebită pentru probele de sprint, fond, lungime, sărituri şi aruncări.

Printre cele mai aşteptate competiţii se numără proba masculină de 100 de metri, unde se aşteaptă un duel epic între Jacobs şi britanicul Zharnel Hughes, finala feminină de săritură în înălţime, cu campioana olimpică Iaroslava Mahuchikh ca principală favorită, şi proba masculină de 3.000 de metri obstacole, unde campionul mondial şi olimpic, marocanul Soufiane El Bakkali, va încerca să îşi apere titlul.

De asemenea, merită amintit că la acest Campionat European vor fi prezenţi şi campioni olimpici de la Tokyo 2020, precum Pedro Pichardo (triplu salt), Wojciech Nowicki (aruncarea ciocanului masculin), Malaika Mihambo (săritura în lungime) şi Anita Wlodarczyk (aruncarea ciocanului feminin).

Există, de asemenea, o serie de puncte de interes de urmărit în zilele următoare. Printre marile noutăţi se numără debutul în echipa naţională a Spaniei a triplusaltistului Jordan Díaz şi a aruncătorului de suliţă Yulenmis Aguilar, ambii autorizaţi de World Athletics să reprezinte Spania.

De asemenea, elveţianul Roman Ehammer revine la Roma, la fel ca şi francezul Kevin Mayer, de două ori medaliat cu argint la Jocurile Olimpice. Mayer speră să câştige aurul la Jocurile de acasă, dacă va reuşi mai întâi să obţină calificarea la Roma.

Italianul Leonardo Fabbri, din ţara gazdă, încearcă să devină al doilea aruncător de greutate european din istorie care să treacă de 23 de metri, după ce a depăşit deja 22 de metri în acest sezon.

Una dintre cele mai atractive staruri ale campionatelor va fi, fără îndoială, carismaticul Gianmarco Tamberi, din ţara gazdă, care încearcă să cucerească din nou Olimpul săriturii în înălţime.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici