- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (18.08.2014, 19:45)
- Marius Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Violeta Moraru: Banii care intră la Rapid se cheltuie după bunul plac al administratorului judiciar
Violeta Moraru, director general Azuga Waters şi soţia acţionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că toţi banii care intră în contul clubului sunt cheltuiţi după bunul plac al administratorului judiciar, Cristina Andronache.
Urmărește
411 afișări
Violeta Moraru: Banii care intră la Rapid se cheltuie după bunul plac al administratorului judiciar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Directorul general a menţionat că acesta este motivul pentru care doreşte înregistrarea cât mai rapidă la Camera de Comerţ a noului administrator special, Dragoş Frăţilă. "Plăţile curente nu sunt operate de către noi. Noi nu putem să facem aceste plăţi (n.r. - creanţele curente), va putea administratorul special când va avea putere. Dar azi nu are putere, plăţile se fac online şi de către doamna Andronache. Deci domnul Frăţilă nu are acces la cont acum. Dânsul va avea atunci când o să primească procesul verbal. Noi punem accent pe administratorul special pentru că toţi banii care intră în club, fie de la LPF, din încasări din bilete, din sponsorizări, publicitate sau vânzarea unui jucători, se cheltuie după bunul plac (n.r. - al administratorului judiciar) şi nu conform planului de reorganizare", a spus soţia acţionarului majoritar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Aceasta a explicat că de la preluarea FC Rapid din 25 iulie, în nume personal sau prin compania Azuga Waters, familia Moraru a făcut plăţi în valoare totală de aproximativ 180.000 de euro către club. "Până în această zi, noi şi Azuga Waters am făcut plăţi la club de 180.000 de euro. Iar în următoarele zile se va introduce, după instalarea administratorului special, suma de 250.000 de lei lunar, conform contractului de împrumut de 2,5 milioane de lei. Dar compania (n.r. - clubul) nu poate să fie injectată mereu cu bani, asta e imposibil", a menţionat Violeta Moraru.
Întrebată dacă o parte din suma 180.000 de euro a mers către salariile jucătorilor, Violeta Moraru a răspuns: "Din păcate plăţile în ziua de azi nu sunt operate nici de către patron şi nici de către administratorul special. Singura persoană care poate face azi plăţi este doamna administrator judiciar. O parte din aceşi bani au ajuns la datoriile istorice ale clubului, de la masa credală. Nu vrem ca împrumuturile noastre în cash aduse în club să fie utilizate în scopuri care nu sunt benefice clubului. Resursele noastre, ca ale oricărei companii, sunt limitate".
Directorul general susţine că administratorul special Cristina Andronache a făcut plăţi eronate către foşti angajaţi ai clubului ale căror creanţe fuseseră cumpărate de Azuga Waters. "Azi am aflat că doamna Andronache a făcut plăţi anticipat scandenţei, plăţi pentru datorii (n.r. - de la masa credală) care nu mai există. Azuga Waters a cumpărat creanţe istorice de la foşti angajaţi şi jucători ai clubului. Şi am notificat faptul că în locul acelor persoane este Azuga Waters. La momentul acelei notificări, doamna Andronache nu mai avea voie să facă plăţi către acele persoane, pentru că datoriile către acestea erau zero. Dar azi am aflat că dânsa a făcut plăţi anticipat scadenţei, scadenţa fiind în septembrie", a afirmat Violeta Moraru.
Ea este de părere că societatea FC Rapid nu este administrată corect de Cristina Andronache, deficitul clubului crescând cu 3,8 milioane de lei în şase luni. "Planul aprobat a fost de 10,1 milioane lei buget de venituri şi cheltuieli, iar pentru primele şase luni s-au făcut cheltuieli de 7,07 milioane lei. Adică 70 la sută din buget s-a cheltuit în şase luni, de aici înţelege oricine unde va ajunge clubul la finalul anului. În privinţa veniturilor, s-au făcut doar 3,8 milioane de lei din cele 10 milioane. Practic, deficitul clubului a crescut cu 3,8 milioane doar în şase luni", a precizat Violeta Moraru.
Prezent la conferinţa de presă, Valerii Moraru a menţionat că "nu este sănătos" ca acţionarilor să li se ceară constant bani. "Au venit oameni noi, vrem schimbări. Dar cred că oamenii vor să îşi păstreze scaunele pentru a continua pe vechi. Însă după mine clubul nu mai poate continua pe vechi şi nu este ceva sănătos când acţionarilor li s-au cerut şi li se cer bani în continuare. Asta nu e ceva sănătos. Clubul are un potenţial mare şi poate să îşi asigure bugetul de venituri cât şi bugetul de cheltuieli dacă este gestionat corect. Noi, ca acţionari, vrem ca acest club să funcţioneze sănătos. Cheltuielile trebuie bine gestionate", a spus Moraru.
El a explicat că nu are niciun motiv să introducă FC Rapid în faliment. "Dacă vreau să bag clubul în faliment, de ce aş aduce atunci bani? De ce aş fi preluat un contract care asigură existenţa clubului, un contract care nu avea nicio acoperire financiară şi pe care l-am garantat cu bilete la ordin. Biletul la ordin este o obligaţie pe care trebuie să mi-o asum. Din cifre reiese că situaţia este destul de complicată la club. Dar noi, ca acţionari, vom interveni şi situaţia va fi salvată. Azi eu îmi pot permite să evit un viitor neplăcut. Dar datoriile cresc atât de repede, şi dacă noi continuăm cu o astfel de gestiune, nici eu nu îmi mai pot permite. Prea repede cresc datoriile", a afirmat el.
Moraru a adăugat că FC Rapid are suficiente fonduri în prezent şi că marţi urmează să încaseze şi restanţa în valoare de 150.000 de euro de la Astra Giurgiu din contul transferului lui Alexandru Ioniţă II. "Azi Rapid are bani suficienţi în cont. Iar mâine (n.r. - marţi) va avea loc un virament şi de la Astra, ne-au confirmat dânşii. Deci azi Rapid are bani suficienţi pentru a acoperi toate costurile programului propus de noi. Legat de acest presiunile acestea că nu s-a plătit nimic, eu bănuiesc că doamna Andronache ar vrea să primească banii înainte fiindcă nu are nevoie de administrator special şi să îl elimine", a precizat acţionarul majoritar.
Valerii Moraru susţine că prin invitaţia lansată investitorului italian Angelo Massone de a negocia o eventuală cedare a clubului Rapid vrea să demonstreze că acesta din urmă nu are bani. "Nu m-a contactat. Am vrut să demonstrez că domnul Massone doar vorbeşte şi nu are niciun sfanţ. Nu am avut o întâlnire, are numărul meu de telefon, am spus public, poate până diseară mă contactează", a spus Moraru.
Avocatul Adrian Luţu a anunţat că Azuga Waters, companie pe care o reprezintă, a ajuns la un acord în privinţa unui contract de publicitate în valoare de 300.000 de euro cu administratorul judiciar al FC Rapid, Cristina Andronache. "Am bătut palma pentru contractul de publicitate dintre Azuga Waters şi clubul Rapid prin care vom plăti până la sfârşitul campionatului suma de 300.000 de euro plus TVA. Era însă important ca acest contract să fie negociat de administratorul special sub supravegherea admistratorului judiciar, bineînţeles", a spus avocatul.
Cristina Andronache doreşte să conducă FC Rapid şi din postura de administrator judiciar, cât şi din cea de administrator special, susţine Adrian Luţu. "Aşa-zisa dispută cu doamna administrator judiciar pleacă şi de la împrejurarea că i-am solicitat doar să îşi exercite atribuţiunile prevăzute de lege şi în limitele prevăzute de lege. Societatea, până acum câteva zile, nu a avut un administrator special. Iar doamna Andronache, la momentul în care fostul administrator special şi-a dat demisia (n.r. - Adrian Zamfir), avea obligaţia să convoace Adunarea Acţionarilor în vederea desemnării de urgenţă a unui alt administrator special. Pentru că la clubul Rapid nu s-a ridicat dreptul de administrare, iar în aceste condiţii e obligatoriu să existe un administrator special care să îşi exercite atribuţiunile. Dar s-a dorit ca atribuţiunile administratorului special să fie preluate în totalitate de administratorul judiciar, aşa cum apare într-o hotărâre a doamnei Andronache datată 1 iunie, dar pe site-ul clubului a fost postată pe 15 august. În aceste condiţii, concluzia noastră este că doamna Andronache a dorit să conducă acest club şi din perspectiva administratorului judiciar, cât şi din perspectiva administratorului special. Ceea ce nu se poate pentru că acest lucru era valabil doar dacă societăţii i s-ar fi ridicat dreptul de administrare", a afirmat Luţu.
Avocatul a menţionat că Andronache poate fi înlocuită din funcţia de administrator judiciar la cererea Comitetului Creditorilor sau dacă judecătorul sindic se autosesizează. "Doamna Andronache nu doreşte să avem un Comitet al Creditorilor. Pentru că azi nu avem, un membru şi-a dat demisia, iar ceilalţi doi sunt membri care nu sunt prinşi în planul de reorganizare. Iar Comitetul Creditorilor are atribuţiunea de a putea să solicite judecătorului sindic inclusiv înlocuirea administratorului judiciar. Conform legii sunt două variante prin care se poate înlocui administratorul judiciar: Comitetul Creditorilor poate face o cerere direct judecătorului sindic sau judecătorul sindic poate dispune din oficiu înlocuirea. Probabil că doamna Andronache îşi doreşte să nu existe nici administrator special şi nici Comitet al Creditorilor pentru ca nimeni să nu o întrebe de ce a semnat un contract într-un fel şi altul în alt fel. Am înţeles că până la urmă doamna Andronache îl recunoaşte pe domnul Frăţilă în calitatea de adminstrator special. Acum urmează să semneze un act prin care să se menţioneze acest fapt la Camera de Comerţ", a menţionat Luţu.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe