Viorel Moldovan, pentru presa franceză: Nu sunt multe semne pozitive pentru România

Fostul internaţional român Viorel Moldovan, legitimat în cariera de jucător la FC Nantes, a declarat, pentru presa franceză, că reprezentativa României nu prezintă multe semne pozitive pentru viitor, dar Victor Piţurcă este selecţionerul potrivit în acest moment.

Urmărește
185 afișări
Imaginea articolului Viorel Moldovan, pentru presa franceză: Nu sunt multe semne pozitive pentru România

Viorel Moldovan (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Nu avem aceleaşi resurse ca Franţa. La noi se trece repede de la o extremă la alta, dacă învingem lumea crede deja că putem fi campioni mondiali, dar realitatea e că avem mult de muncă. Nu sunt multe semne pozitive. Cred că Piţurcă e omul potrivit, ştie mentalitatea jucătorilor, se bazează pe rigoare şi disciplină. E bine că are un obiectiv pe termen lung, nu e atâta presiune, dar el e un competitor, crede în continuare în calificarea la Euro", a spus Viorel Moldovan.

El consideră că Piţurcă a luat decizia corectă privind jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş. "Mutu şi Tamaş sunt jucători buni, dar la un moment dat nu se mai pot tolera anumite lucruri, mai ales că sunt aceleaşi. Avem jucători buni care să-i înlocuiască, dar din păcate le lipseşte experienţa", a mai spus Moldovan.

Cotidianul Le Figaro notează că Franţa îşi poate asigura unul dintre primele două locuri ale grupei la Bucureşti. "O jumătate de minge de meci", a titrat Le Figaro. "Franţa are ocazia să securizeze una dintre primele două poziţii în cazul unui succes. De la venirea lui Piţurcă, România şi-a ridicat puţin capul din pământ. Chiar şi fără Mutu, Chivu sau Tamaş, România luptă în continuare pentru calificare".

"Vă rugăm, băieţi, faceţi ceva!", a titrat cotidianul Ouest France. "La fel ca sinistrul Enver Hodja din Albania, spectrul dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu păleşte odată cu timpul. «Conducătorul» a rămas în Bucureşti prin Casa Poporului, un mamut hidos de piatră şi marmură, construită în 1984, lucru care a necesitat dărâmarea unei părţi a Capitalei, printre care 30 de biserici şi prin expulzarea a 40.000 de oameni. Acest sinistru suvenir al unei epoci trecute dă senzaţia de răceală, în ciuda căldurii de septembrie. Românilor nu le place ca ţara lor să fie asociată cu o imagine de coşmar. Bulevardul care trece pe lângă această clădire se numeşte Libertăţii, iar mândria este aici acum. Taximetristul care ne-a dus a vorbit de Dominique Strauss-Kahn când a auzit că suntem francezi. De-a lungul timpului, ne-am obişnuit cu ideea că Franţa e ţara lui Platini sau Dugarry mai degrabă decât cea a lui Voltaire, Monet sau Berlioz. Sperăm ca acum Benzema, sau M'Vila, sau Lloris, sau altcineva, chiar şi Ribery, să facă un meci mare şi referinţele despre Franţa să se schimbe", a scris sursa citată.

Echipa naţională a României va întâlni marţi, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, reprezentativa Franţei, în cadrul grupei D a preliminariilor Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici