- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vuvuzela 2010 - cea mai populară aplicaţie pentru telefoane mobile, în Europa şi Africa de Sud
Vuvuzela 2010 a devenit cea mai populară aplicaţie pentru telefoane din Europa şi Africa de Sud, fiind disponibilă gratuit pentru telefoanele iPhone, informează Media Guardian.
Vuvuzela 2010 - cea mai populară aplicaţie pentru telefoane mobile, în Europa şi Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În pofida discuţiilor pro si contra vuvuzelelor, aceste obiecte au avut succes chiar şi în lumea digitală, în prezent fiind diponibile online circa 12 aplicaţii vuvuzelă.
Nu doar posesorii de iPhone pot descărca gratuit o astfel de aplicaţie pe telefonul lor, ci şi posesorii de telefoane Android. De asemenea, există o versiune pentru Facebook a acestei aplicaţii.
Pe de altă parte, o firmă germană comercializează pe internet un filtru "antivuvuzelă", conceput pentru a anula zgomotul făcut de aceste trompete în timpul transmisiunilor în direct ale meciurilor de la Cupa Mondială.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Fiecare suporter poate descărca de pe site-ul antivuvuzelafilter.com, în schimbul a 2,95 de euro, o undă sonoră care să fie difuzată în timpul meciurilor, pentru a compensa zgomotul produs de trompete.
"Descărcaţi mp3-ul nostru, special conceput pentru a anula vacarmul vuvuzelelor, şi difuzaţi-l la sistemul vostru stereo, pe calculator, pe iPod sau iPhone, în timpul meciului. Circumstanţele fac ca unda sonoră finală să nu mai poată fi auzită de urechea umană", se arată pe site-ul respectiv.
Anthony Sullivan, fizician la universitatea sud-africană Rhodes, nu este însă convins de ceea ce promit producătorii filtrelor "antivuvuzelă". "Anularea unui sunet necesită poziţii diferite. Acest lucru nu va fi posibil cu acest sistem", a spus el, acuzând firma de publicitate mincinoasă.
Sullivan le dă un sfat simplu iubitorilor de fotbal deranjaţi de vuvuzele: "Daţi la minim sunetul televizorului".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO