WADA ar putea face apel în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner

Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) mai are la dispoziţie trei săptămâni pentru a decide dacă va face apel la decizia de exonerare a lui Jannik Sinner, după ce liderul mondial al tenisului a fost iertat pentru că nu a trecut testele antidoping în primăvară.

Urmărește
214 afișări
Imaginea articolului WADA ar putea face apel în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner

Jannik Sinner

Jannik Sinner s-a aflat în centrul unui scandal de dopaj care a bulversat lumea tenisului, după ce s-a aflat că numărul 1 ATP a fost depistat pozitiv de două ori la niveluri scăzute de clostebol, un steroid anabolic interzis. Italianul în vârstă de 23 de ani a susţinut că nu a greşit cu nimic, afirmând că preparatorul său fizic a folosit o sticlă de Trofodermin, un spray care conţine clostebol, pentru a trata o rană la mână, iar apoi i-a făcut un masaj lui Sinner fără să poarte mănuşi, transmiţându-i-o involuntar.

La 20 august, comisia de trei judecători a Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis (ITIA) l-a exonerat de orice vină, acceptând explicaţia, iar Sinner a câştigat apoi US Open, consolidându-şi statutul de număr unu mondial.

Acum, WADA poate lua decizia de a face apel la decizia ITIA de a-l exonera pe Sinner şi a comunicat marţi detalii care arată că agenţia cu sediul la Montreal are timp cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie pentru a face apel în conformitate cu Codul mondial antidoping, relatează Inside the Games.

WADA şi agenţia anti-doping din Italia sunt singurele două agenţii care au dreptul de a depune un apel la Curtea de Arbitraj pentru Sport din Lausanne, Elveţia. NADO Italia nu mai poate face însă acest lucru, deoarece perioada de 21 de zile de la exonerare în care trebuia să facă acest lucru a expirat marţi, 11 septembrie. WADA are la dispoziţie alte 21 de zile pentru a depune un apel, dar nu a făcut încă niciun anunţ public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici