10 sfaturi pentru a avea pielea fină ca mătasea

Pielea fină în mod natural este fără îndoială o chestiune genetică. Însă se poate obţine un ten fin şi dacă se adoptă o serie de decizii bune. Iată câteva sfaturi:

Urmărește
13219 afișări
Imaginea articolului 10 sfaturi pentru a avea pielea fină ca mătasea

10 sfaturi pentru a avea pielea fină ca mătasea (Imagine: Shutterstock)

Produsele de îngrijire trebuie să fie adaptate tipului de piele

Cel mai important lucru este stabilirea tipului de piele - sensibilă, uscată, mixtă, grasă. Fiecare tip de piele are nevoie de o îngrijire specifică, potrivit linternaute.com. Se impune, deci, o consultaţie dermatologică. Creme pentru corp şi faţă, produse de gomaj, geluri de duş, lapte demachiant - pentru fiecare există versiuni potrivite fiecărui tip de ten.

Se preferă machiajul uşor

Există pe piaţă din ce în ce mai multe produse dermatocosmetice. Însă acoperirea pielii cu straturi şi straturi de fond de ten nu este o idee bună. Pielea trebuie lăsată să respire. Machiaţi-vă cu moderaţie şi alegeţi produse de bună calitate.

Demachierea este indispensabilă

... dacă se doreşte o piele frumoasă. Epiderma se regenerează, iar pentru a face acest lucru ea trebuie să fie curăţată şi lăsată să respire. În mod ideal, demachierea trebuie să se facă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, chiar dacă nu folosiţi produse de machiaj, pentru a elimina urmele de praf, poluare, transpiraţia etc.

Pielea trebuie hidratată

Regula este valabilă atât pentru ten, cât şi pentru pielea restului corpului. Pentru hidratare, se bea zilnic o cantitate de apă de 1,5-2 litri (acest lucru permite şi eliminarea toxinelor, care dau tenului un aspect tern). Apoi vin crema, gelurile de duş hrănitoare şi produsele de machiaj cu substanţe active hidratante.

Atenţie la alimentaţie

Alimentele prăjite şi grăsimile pot provoca apariţia coşurilor şi a altor imprefecţiuni. Alegeţi fructe şi legume proaspete, ceai verde, bogat în antioxidanţi - inamicii pielii ridate. Unele uleiuri (rapiţă, nuci etc.) şi unele tipuri de peşte (somon, macrou) conţin acizi graşi Omega 3 şi 6, care ajută la menţinerea supleţii pielii. Morcovii, roşiile şi alte alimente bogate în betacaroten asigură o piele frumoasă tot timpul anului.

Pielea trebuie curăţată în profunzime

Băile de aburi şi măştile purificatoare, de exemplu, sunt potrivite pentru tenul cu puncte negre. Gomajul este un remediu universal. Pielea uscată are nevoie de un gomaj cu proprietăţi hidratante.

Mersul la culcare devreme

Opt ore de somn reprezintă garanţia unui ten frumos - alungă oboseala, cearcănele, pungile de sub ochi, stresul, pe scurt, celulele epidermei se regenerează.

Protejarea de factorii agresivi externi

Expunerea la soare este benefică pentru corp şi spirit, mai ales în timpul iernii. Însă atenţie la razele UV, responsabile pentru petele cutanate, riduri şi alte tulburări ale pielii grave. Nu ezitaţi să folosiţi creme care conţin filtre de protecţie solară. Iarna, în timpul vacanţelor la munte, folosiţi creme cu factor SPF 50. Soarele este periculos atât la plajă, cât şi pe pârtie.

Igiena vieţii

Un pahar cu vin roşu are proprietăţi antioxidante. Însă excesul de alcool dăunează pielii, pentru că o deshidratează şi elimină elasticitatea ei. Tutunul contribuie la apariţia aspectului tern şi a ridurilor. Sportul este benefic pentru circulaţia sangvină şi ajută la eliminarea toxinelor.

Hrănirea pielii

Pielea nu are nevoie doar de hidratare, ci şi de hrănire, mai ales dacă este uscată. Alimentele pe care le consumaţi au un rol important. Însă şi anumite produse pot hrăni pielea prin acţiunea externă: untul de karité şi uleiurile vegetale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici