Compusul psihedelic găsit în ciuperci ajută persoanele deprimate să combată gândurile negative, sugerează ultimele cercetări.
Conform constatărilor, psilocibina face creierul mai flexibil, funcţionând diferit faţă de antidepresivele obişnuite, chiar şi la câteva săptămâni după utilizare. Cercetătorii spun că descoperirile indică faptul că psilocibina ar putea fi o alternativă viabilă la tratamentele pentru depresie, transmite The Guardian.
Ei spun că tiparele activităţii creierului în depresie pot deveni rigide şi restricţionate, iar psilocibina ar putea ajuta creierul să iasă din acea stare într-un mod în care terapiile tradiţionale nu pot.
Profesorul David Nutt, şeful Centrului Imperial de Cercetare Psihedelice, a declarat: „Aceste rezultate sunt importante pentru că pentru prima dată constatăm că psilocibina funcţionează diferit de antidepresivele convenţionale, făcând creierul mai flexibil şi mai fluid şi mai puţin înrădăcinat în gânduri negative asociate cu depresia”.
Psilocibina este un compus organic natural derivat de dimetiltriptamină fosfatată, acţionând ca prodrog psihedelic şi este regăsit în peste 200 de specii de fungi.