- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (28.03.2022, 22:30)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
5.000 de planete au fost descoperite în afara sistemului nostru solar
Până în prezent au fost descoperite 5.000 de planete gazoase şi terestre.
Urmărește
584 afișări
5000 de planete din preajma sistemului nostru solar ar putea fi locuibile
În prezent, există peste 5000 de planete confirmate, dincolo de sistemul nostru solar , potrivit NASA.
Stuff informează că agenţia spaţială a adăugat încă 65 de exoplanete în arhiva sa în această săptămână. Exoplanetele sunt planete care se află în afara sistemului nostru solar şi care orbitează în jurul altor stele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Arhiva înregistrează descoperiri de exoplanete care apar în lucrări ştiinţifice revizuite de colegi şi care au fost confirmate folosind mai multe metode de detectare sau prin tehnici analitice, a explicat NASA .
„Fiecare planetă este o lume nouă, o planetă nou-nouţă. Sunt entuziasmat de fiecare pentru că nu ştim nimic despre ele. Printre cele 5.000 de planete găsite până în prezent se numără giganţi gazoşi mult mai mari decât Jupiter. Supranumiti <<Jupiteri fierbinţi>>, aceşti giganţi gazosi orbitează atât de aproape de stelele lor încât temperaturile acestora cresc la câteva mii de grade Celsius", a declarat cercetătorul de la NASA Jessie Christiansen
Alte tipuri de exoplanete includ „super-Pământuri”, care sunt posibile lumi stâncoase mai mari decât planeta noastră, fiind denumite „mini-Neptunuri”, care sunt versiuni mai mici ale Neptunului sistemului nostru sau de dimensiunea planetei noastre..
Dintre exoplanetele confirmate până în prezent, 35% sunt asemănătoare planetei gazoase albastre aidoma lui Neptun, 31% sunt super-Pământuri, 30% sunt giganţi gazoşi şi doar 4% sunt planete terestre sau stâncoase precum Pământul sau Marte.
Căutarea de exoplanete a durat trei decenii.
Există telescoape în spaţiu, pe sol şi chiar în aer care sunt folosite pentru a vâna exoplanete. Telescopul spaţial James Webb , lansat recent, este capabil să capteze lumina din atmosfera exoplanetelor şi să citească ce compuşi chimici sunt prezenţi pentru a identifica forme de viaţă.
„După părerea mea, este inevitabil să găsim un fel de viaţă undeva – cel mai probabil forme primitive de viaţă ”, a declarat astronomul polonez Aleksander Wolszczan.
"Legătura strânsă dintre chimia vieţii de pe Pământ şi chimia găsită în univers, precum şi detectarea moleculelor organice larg răspândite, sugerează că detectarea vieţii în sine este doar o chestiune de timp", a mai declarat astronomul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe